microsoft-windows-8-bude-na-zacatku-ve-trech-verzich
Novinka Microsoft: Windows 8 bude na začátku ve třech verzích

Microsoft: Windows 8 bude na začátku ve třech verzích

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 4. 2012 10:00 10

A to je celkem dobrá zpráva. V tom množství různých druhů Windows aby se čert vyznal.

Reklama

První z nich je Windows RT aka Windows pro ARM aka WOA. Kromě toho že postrádá v názvu číslovku, nebudete si ho moct ani koupit. Win RT bude dostupný jen jako předinstalovaný operační systém na tabletech a noteboocích. Vzhledem k tomu v něm budou nainstalované programy  Microsoft Word, Excel, PowerPoint a OneNote optimalizované pro dotykové ovládání.

Dalším typem je jednoduše Windows 8, který si asi koupí drtivá většina kupců Osmiček. Má zmodernizovaný Windows Explorer, Task Manager , lepší podporu více monitorů anebo možnost měnit jazykové verze, což byla dříve výsada Enterprise / Ultimate edicí.

Posledním typem edice je Windows Pro, která jak už název napovídá, je určena pro pravé profesionály. V seznamu který vidíte pod textem má křížek prakticky všude. Podporuje virtualizaci, kryptování a vlastně všechno, na co jste zvyklí z Enterprise / Ultimate.

Microsoft: Windows 8 bude na začátku ve třech verzích
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Ceny těchto operačních systémů ještě nejsou známy. Co ale jisté je, že se nakonec dočkáme i Windows Enterprise, o které toho nevíme už skoro nic. Snad jen, že bude obsahovat všechny featury Windows Pro plus nějaké další. Napadá mě předinstalovaný Office. Uvidíme za pár týdnů.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama