microsoft-zazaloval-americkou-vladu
Novinka Microsoft zažaloval americkou vládu

Microsoft zažaloval americkou vládu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 4. 2016 11:00

Microsoft podal žalobu na vládu USA kvůli federálnímu zákonu, který umožňuje úřadům prověřovat elektronickou poštu spotřebitelů bez jejich vědomí. Upozornila na to agentura Reuters.

Reklama

Technologická firma tvrdí, že vláda Spojených států porušuje ústavu, když Microsoftu zabraňuje informovat zákazníky o tom, že si vyžádala jejich e-maily a další dokumenty. Úřady prý za pomoci 30 let starého zákona o soukromí a elektronických komunikacích vedou stále častěji vyšetřování vůči stranám, které uchovávají data v takzvaných cloudech. Jen v posledních 18 měsících údajně Microsoft obdržel 5 624 nařízení na základě tohoto zákona. Z toho v 2 576 případech nemohl odtajnit, že vláda prostřednictvím příkazů či obsílek shání informace o zákaznících.

Jedná se o další ze sporů mezi technologickými firmami a vládou USA kvůli ochraně soukromí. V posledních měsících na sebe strhl pozornost hlavně Apple, po kterém soud chtěl, aby mu poskytl software, kterým by se dostal do iPhonu střelce ze San Bernardina. Microsoft a další velké technologické firmy společnosti Apple ve sporu podpořily.

Microsoft zažaloval americkou vládu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama