modbook-pro-macbook-pro-premeneny-na-tablet
Apple Novinka ModBook Pro: MacBook Pro přeměněný na tablet

ModBook Pro: MacBook Pro přeměněný na tablet

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 10. 2012 06:00 6

iPad asi nestačí každému. A tak se brzy na trhu objeví MacBook Pro ve své 13palcové variantě nacpaný do těla tabletu. Nic mu mimo klávesnice neodpadne, tu ale nahradí dotykový displej.

Reklama

Apple má sice svůj úspěšný tablet jménem iPad, i tak se ale zdá, že by mohlo být na trhu něco zajímavějšího. Společnost ModBook Inc. totiž plánuje prodávat MacBook Pro, který ale bude mít konstrukci tabletu. A bude dotykový. Uvnitř hliníkového těla je zabudován kompletní hardware ze 13,3” nového MacBooku Pro, včetně displeje s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Ten kryje ForceGlass, které jej zároveň chrání. Nad ním je dotyková vrstva od známé společnosti Wacom, která podporuje až 512 úrovní tlaku s přidaným perem.

ModBook Pro: MacBook Pro přeměněný na tablet
i Zdroj: PCTuning.cz

Na výběr bude jak z MacBooku s procesorem Core i5, tak i Core i7, architektury Ivy Bridge. Stejně tak se mění i kapacita operační paměti (4 nebo 8 GB) a pevného disku, který lze navíc vyměnit za SSD. Primárně je to kompletní MacBook s operačním systémem Mac OS X Lion, je zde ale možnost nainstalovat i dualboot se systémem Windows.

Všechna konektivita a porty zůstaly zachovány a dokonce přibyly dvě USB 3.0 přes systém ExoConnect. Najdeme zde tedy WiFi, Bluetooth, gigabitový Ethernet, FireWire 800, Thunderbolt, čtečka SDXC karet a zvukový vstup/výstup. Uvnitř je 63,5Wh baterie, která se napájí přes MagSafe konektor.

Cena bude zveřejněna tento týden a zcela jistě nebude nízká. Více informací můžete zjistit na stránkách ModBoooku.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama