Monster Hunter World – RPG jenom o lovení příšer
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Monster Hunter World – RPG jenom o lovení příšer

Monster Hunter World – RPG jenom o lovení příšer | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 8. 2018 03:00 12

Seznam kapitol

1. Prodejní trhák 2. Ačkní RPG východního střihu 3. Příšery se nevzdávají 4. Pot a dřina
5. Složitější, zato méně účinné 6. Grafika hry 7. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Přibližně půl roku po vydání konzolové verze hry se Monster Hunter: World s velkou pompou dostává také na PC. S sebou si přibalila majestátní příšery a hromadu možností jak je ulovit. Je jen na vás, zda potvory budou dále tyranizovat svět, nebo dají pokoj. Jak převážně konzolová série silně východního ražení funguje na PC tady v Evropě?

Reklama

Ve hře je k dispozici několik druhů questů (jako například průzkum lokace pro rozbití tábora), všechny úkoly ale končí u toho samého – u lovení příšer.A i tato činnost má pro séerii Monster Hunter velmi typické znaky.

Předně, rovnou zapomeňte na pižlání potvor ve stylu například Risen nebo TES. Tomuto procesu se nevyrovnají ani souboje s bossy v Zaklínači 3. Lovení příšer v Monster Hunter: World není otázka chvilky. Nezabere vám běžných pár desítek sekud, ale spíš dlouhé minuty a často dokonce i desítky minut (zvlášť pokud jste se sérií ještě nesžili nebo například máte v partě nějaké klempáky).

Každá příšera je zajímavá. Má svůj osobitý vzhled, ale také své vlastní zasazení v rámci lokace. A každá příšera navíc používá trošku jiný způsob boje a tím pádem má i jiná citlivá místa nebo metody, jimiž je lze zranit.

Monster Hunter World – RPG jenom o lovení příšer
i Zdroj: PCTuning.cz

Když spinká, je skoro roztomilá.

Kvůli tomu ke každé příšeře musíte přistupovat jinak. A tak je hlavním bodem celé výpravy vždycky se řádně připravit.  

Přípravy probíhají na několika úrovních. K dispozici máte rozsáhlé možnosti vylepšování zbraně a zbroje, stejně jako jejich výrobu. Vyrobit si můžete také rozličné lektvary, které vám pomohou v uzdravování během boje, nebo například v udržení výdrže při náročných atletických pohybech, jako je metání přemetů. A nechybí ani výroba speciálních pastí a nábojů, alespoň pokud vlastníte některou ze střelných zbraní (osobně jsem si vybrala právě kuši, kterou hra prezentovala jako nejjednodušší).

Monster Hunter World – RPG jenom o lovení příšer
i Zdroj: PCTuning.cz

Další potvora. Ani ona vás nebude mít ráda.

Možností výroby v Monster Hunter: World je obecně ohromné množství, takže i když zpočátku nebudete mít k dispozici vše, můžete se jimi cítit až zahlceni. Naštěstí po čase si člověk zvykne a rád nejednu možnost využije. Bez experimentování a přizpůsobování zbraní jednotlivým nepřátelům to tady totiž nejde.

K výrobě nových předmětů samozřejmě potřebujete dostatek surovin, které v lokacích najdete prakticky na každém kroku. Důležité suroviny pak často získáváte také ze zabitých potvor, takže tím se kruh hezky uzavírá. Abyste mohli zabíjet příšery, musíte zabíjet jiné příšery. A nebo se úplně nehorázně nadřete.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama