msi-big-bang-xpower-pro-nejsilnejsi-procesory
Novinka MSI Big Bang XPower pro nejsilnější procesory

MSI Big Bang XPower pro nejsilnější procesory

Michal Kleman

Michal Kleman

12. 2. 2010 10:00 6

Pro procesory Intel Lynnfield jsme již mohli vidět nekolik desek s čipem Hydra 200. Nyní přichází na řadu motherboard pro nejsilnější CPU do patice LGA 1366.

Reklama

 Po deskách MSI Fuzion a Trinergy představil výrobce Micro-Star Intenational další model, který využívá můstku Lucid Hydra 200. Tentokrát však nejde o desku s čipsetem P55, novinka dostane do vínku high-endový čipset Intel X58 a nepůjde tedy o záležitost střední třídy pro procesory Core i3/i5/i7 do patice LGA 1156, ale o plnokrevný model, který si skoro říká o šestijádrové procesory Intel Core i7 980X s jádry Gulftown. Tyto procesory mají být vypuštěny v dubnu (Apríl) a mají vrátit dražší patici LGA 1366 lesk, zašlý výkonem levnějšího segmentu.

MSI Big Bang XPower pro nejsilnější procesory
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI Big Bang XPower je vybavena šesti paměťovými sloty a celkem šesti PCI-Express 2.0 x16 sloty pro grafické karty. Vzhledem k tomu, že jde o model pro nadšence a overclockery, je deska vybavena tím nejlepším, co je dostupné, ohledně stejně jako zbytek série Big Bang. Procesor bude napájen šestnáctifázovým DrMos PWM, deska bude využívat 100% Hi-c Caps tantalové kondenzátory a SuperPipe chlazení s 8 mm heatpipes. 

O zvukový výstup se opět postará zvuková karta Quantum Wave s podporoou Creative EAX HD 5.0. Připojit mechaniky můžete skrze 8 SATA portů, z čehož dva zvládají standard SATA 6.0 Gbps, zbylé pouze 3.0 Gbps. Chybět nebudou ani eSATA výstupy, nebo USB třetí generace. Přímo na desce pak najdete Error LED a V-Chech body pro měření aktuálního napětí některých obvodů. Chybět samozřejmě nesmí ani technologie jednoduchého přetaktování OC Genie. Při vypuštění v březnu (Marec) by se měla cena pohybovat okolo $350.

Podle Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama