MSI GS70 Stealth – 17" herní mašina se špičkovým designem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI GS70 Stealth – 17" herní mašina se špičkovým designem

MSI GS70 Stealth – 17" herní mašina se špičkovým designem | Kapitola 11

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 9. 2013 08:00 27

Seznam kapitol

1. Design především, 17" v luxusním balení 2. Představení, balení a specifikace 3. Hardware I. (CPU, GPU) 4. Hardware II. (disky, paměť) 5. Zpracování, konektory a repro 6. Klávesnice, chlazení a výdrž baterie
7. Výkon procesoru (Core i7-4700HQ) 8. Testy herního výkonu (GTX 765M) 9. Přetaktování 10. Galerie notebooku 11. Závěr

Výkonný procesor Haswell, grafika GeForce GTX 765M, 16 GB paměti, 2 SSD disky v RAIDu a 1 TB jako úložiště. Skvělá klávesnice, zvuk a navíc s úhlopříčkou LCD přes 17". Tohle všechno skrývá stylový herní notebook od MSI, jehož hmotnost je jen neuvěřitelných 2,6 kg a tloušťka jen 2,5 cm. Elegantnější herní stroj na trhu nenajdete!

Reklama
MSI GS70 Stealth – 17" herní mašina se špičkovým designem
i Zdroj: PCTuning.cz

Finální hodnocení dnes testovaného notebooku není úplně snadné, žádný rébus ale také ne. Procesorový výkon a zpracování jsou výborné, od notebooku za víc než čtyřicet tisíc takové vlastnosti také čekáme. Co se týká zpracování, použitých materiálů a výbavy, zde není počítači co vytknout. Design je bezkonkurenční, vzhledově a funkčně dotažený k dokonalosti. Design a vzhled je totiž na tomto notebooku to hlavní. Nízká hmotnost, tenké tělo jsme u podobně výkonné sedmnáctky ještě neviděli. Vzhled ale znamenal ústupky ve výkonu a hlučnosti stroje. I to ale lze akceptovat. Také kvalitní reproduktory Dynaudio včetně subwooferu hrají prostě báječně, stejně tak i klávesnice od Steelseries je dnes na trhu špičkou.

Výbava, spotřeba, baterie

Ani výbava není špatná, možností připojení dalších zařízení je spousta, baterie dokáže i takto velký notebook živit při brouzdání webem nebo sledování HD videa mezi třemi až pěti hodinami. Velice dobrá je i naměřená spotřeba. V klidu je ale vyšší než bych čekal, nevím čím to je, vše v BIOSu bylo nastavené dobře. Přesto nejde o nic strašného. V plné herní zátěži je ale spotřeba perfektní.

Komponenty

Jak už jsem řekl, vše bylo podřízeno vzhledu a nízké hmotnosti, tedy komponenty nejsou ty nejvýkonnější. Osazený procesor je ale výkonný dost. Model Core i7-4700HQ můžeme postavit výkonem někde mezi Core i5-4570K a Core i7-4770. Na většinu aplikací výkon solidní. Škoda vysokých teplot procesoru (za co MSI nemůže) a nemožnosti ho nějak popohnat taktováním nebo tlačítkem Turbo. Kapacita pamětí 16 GB je dostatečná, naprostou lahůdkou je pak RAID ze dvou SSD diků. Vše je bleskové, jak start počítače, tak načítání her i aplikací.

GeForce GTX 765M není žádný moc velký výkonový drtič. Grafika na úrovni GeForce GTX 650 není žádné dělo pro HD rozlišení. Hrát se na ní dá, musíte se ale většinou smířit s nutností snížení detailů nebo efektů her. Stále si zahrajete dobře, ale High-end to není v žádném případě. Jak herní stroj tento počítač obstojí, ale musíte využít GeForce Experience pro optimální nastavení her, nebo si zkrátka s nastavením pohrát a zkoušet plynulost.

Osobní názor

Zcela na závěr ještě několik výtek. Osobně mi nejvíce vadila hlučnost notebooku, není sice nijak extrémně vysoká a zvuk není nepříjemný, večer ale o počítači budete bezpečně vědět. Hlavně mne překvapil fakt, že ventilátor CPU jede naplno i pokud je počítač v klidu nebo lehké zátěži, to bude nějaká chyba. Pokud si nasadíte sluchátka nebo pustíte repro nahlas, nic neuslyšíte. Také teplota celého šasí je po dlouhé zátěži vysoká.

Další neduh souvisí s prací a touchpadem, pracovat s ním bylo peklo (tedy pro mne). Citlivost byla nevyvážená, tlačítko nepřesné. Po pár minutách mne bolela ruka, umístění není praktické a jelikož je klávesnice tak velká, není snadné pracovat na ní a touchpadu zároveň. Zde jednoznačně doporučuji myš i pro práci, pro hry ani jiné řešení není.

Cena není nijak závratná, pokud bereme v potaz výkon a osazené komponenty. Když se podíváme do ceníků, konkurentem MSI může být jedině Alienware 14, ten má ale jen jeden menší SSD disk a jeden menší klasický disk. Také má jen 14" displej a robustní tělo. Konkurovat si v podstatě může jedině MSI mezi sebou, modely GT70 a GT60 nabízejí velmi podobné komponenty za podobné ceny. Jsou to ale velké a těžké stroje. Pokud v této cenové hladině hledáte elegantní a stejně výkonný notebook, vypadá v této chvíli MSI GS70 jako jediná volba.

Graf ceny produktu MSI GS70 2OD-033CZ poskytuje server Heureka.cz
i Zdroj: PCTuning.cz
Graf ceny produktu MSI GS70 2OD-033CZ poskytuje server Heureka.cz

Za půjčení notebooku děkujeme společnosti MSI Czech republic

MSI GS70 Stealth – 17" herní mašina se špičkovým designem
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama