msi-professional-pr201-masina-na-cesty
Mobilní zařízení Článek MSI Professional PR201 - mašina na cesty

MSI Professional PR201 - mašina na cesty | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

7. 8. 2008 01:00 19

Seznam kapitol

1. MSI Professional PR201 2. Design, klávesnice... 3. Vstupy/výstupy, webkamera, příslušenství 4. Zvuk, chlazení, záruka 5. Testy TFT displeje 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Novou platformu Intel Centrino 2 od Intelu jsme si již na stránkách PCT představili, ale v highendovém podání. Pro tentokrát jsem se proto podíval na levnější a mobilnější stroj. Do oka mi padla novinka od MSI, 12" notebook PR201 řady Professional, téměř ideální stroj na cesty.

Reklama

MSI Professional PR201

MSI Professional PR201 - mašina na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Je čas se jako obvykle zamyslet nad tím, jaký dnes testovaný notebook vlastně byl. Nejprve si jako obvykle srovnejme všechny pro a proti. Velkým plusem je samozřejmě dílenské zpracování. Šasi, která je z velké části vyrobena ze slitin hořčíku je jednoznačně dobrým krokem u 12" notebooku se kterým bude majitel cestovat téměř každý den. Stejně tak je pěkný i decentní design a celková velikost notebooku a hmotnost pouze okolo 2kg, což do této kategorie jaksi patří.

Dále oceníte nad očekávání slušný výkon a hlavně vysokou výdrž baterie, která se jen tak nevidí a cestovatelé to jistě ocení. Přece jen naměřená čísla už jen tak každý notebook bez přídavné baterie nezvládne a některé ani po přidání přídavné baterie.

Někde uprostřed jsou drobné mouchy o kterých jsem se v průběhu článku zmínil. Sem patří špatný přístup ke komponentám (na servis je nutné přenechat i banální výměnu RAM) či několik mušek u klávesnice a touchpadu. Diskutabilní je i výkon ve 3D, ale je jasné, že tento stroj bude pro hraní her provozovat asi málokdo.

Jako každý stroj má i tento notebook několik vad na kráse. Sem patří jednoznačně nešťastně rozmístěné vstupy/výstupy po bocích notebooků, a přehřívání šasi vpravo od touchpadu. To ale jsou, jak se zamýšlím, vlastně jediné výraznější nedostatky notebooku.

Shrnutí

Celkově jsem byl se strojem od MSI spokojen. Překvapila mě vysoká úroveň dílenského zpracování, které by mohl kdejaký notebook závidět stejně jako na 12" notebook slušný výkon, který vás neomezuje pouze na internet a Word.

Pokud hledáte přenosný stroj, který se vám při každodenních cestách po měsíci nerozpadne, chcete silně nadprůměrnou výdrž baterie a přežijete těch několik neduhů v čele s nevhodným rozmístěním portů, pak je tento stroj dobrou volbou za odpovídající peníz. 27 tisíc korun už v dnešní době není úplně nejméně, na druhou stranu si myslím, že za tento stroj je to odpovídající cena.

Jako ideální by například mohl být pro studenty vysokých škol, kteří nehrají počítačové hry nebo i na práci při častých služebních cestách pro všechny, kteří si jej mohou dovolit. Naopak pokud hledáte stroj na přenášení z kanceláře do kanceláře či mašinu na častější hraní počítačových her, tomuto notebooku bych se vyhnul. Pro tyto potřeby je až příliš mobilní.

Pokud o tomto stroji přemýšlíte, zatím jej budete v českých obchodech hledat marně. Dostupný by měl být koncem tohoto, nejpozději začátkem příštího měsíce.

MSI Professional PR201

Klady

Zápory

+ šasi ze slitin hořčíku- nepraktické rozmístění portů po bocích
+ v 12" kategorii slušný procesor- malá tlačítka u touchpadu
+ vysoká výdrž baterie- hlučnější ve 3D
+ líbivý a decentní design- malý výkon ve 3D
+ snadno mobilní-
+ přijatelná cena-

Orientační cena včetně DPH: 27 000Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnosti MSI, která do testu notebook zapůjčila.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama