msi-voice-activated-motherboard-ovladejte-pocitac-hlasem
Novinka MSI Voice Activated Motherboard: Ovládejte počítač hlasem

MSI Voice Activated Motherboard: Ovládejte počítač hlasem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 9. 2011 06:00 5

Novinka slibuje například zapínání nebo vypínání počítače pouhým vyslovením Power on/off. Následně můžete také spouštět prohlížeč nebo správce úloh. Možná bude možné i víc.

Reklama

Rozpoznávání hlasu není žádnou novinkou a například mobilní telefony jej využívají už pěknou řádku let. Nyní je také standardní součástí systému Android a také vyhledávače Google. Na internetu se nachází mnoho programů, které vám umožní ovládání specifických programů nebo i větší části celého systému. Dokonce již operační systém Windows Vista měl integrovanou funkci rozpoznávání hlasu a převádění do psané podoby. Ta ale dodnes funguje pouze na anglické verzi systému Windows Vista a 7.

MSI Voice Activated Motherboard: Ovládejte počítač hlasem
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI přichází se svým vlastním řešením, které ale nebude obsahovat čistě softwarové řešení, ale bude podporované speciální přídavnou kartou. MSI tuto technologii nazývá Voice Activated Motherboard. Přídavná karta potřebuje jeden slot PCI-Express ×1 a vystupují z ní dva 3,5” jack konektory a jeden konektor pro připojení interního zvukového kabelu. Dále je zde konektor, přes který se bude připojovat napřímo k desce, takže bude technologie nezávislá na operačním systému. Navíc tak můžete počítač nejen vypínat, ale i zapínat, jelikož bude tato karta stále aktivní. Zatím se ale nejedná o úplné ovládání systému, ale pouze pár výrazů. Zda-li si je budeme moci sami rozšířit ukáže až čas. Jestli bude novinka kompatibilní i se současnými základními deskami nevíme. A jaká bude cena za tuto kartu? Podle vyjádření MSI více než přijatelná.

Zdroj: Bright Side of News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama