mwc-2015-huawei-carfi-muze-poskytnout-ve-vasem-aute-internetove-pripojeni-az-deseti-pasazerum
Novinka MWC 2015: Huawei CarFi může poskytnout ve vašem autě internetové připojení až deseti pasažérům

MWC 2015: Huawei CarFi může poskytnout ve vašem autě internetové připojení až deseti pasažérům

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 3. 2015 10:30 1

Hotspoty sloužící jako bezdrátové distributory připojení k internetu do automobilů nejsou úplnou novinkou, nicméně jejich nabídka je relativně omezená. Toho si je patrně vědoma společnost Huawei, která představila v rámci veletrhu MWC 2015 svůj kompaktní router CarFi, který je schopen pojmout SIM kartu a připojit se ke 4G sítím.

Reklama

Zařízení samozřejmě funguje prakticky jako hotspot a je schopen sdílet připojení pro více uživatelů přes Wi-Fi. Celkem se může ke CarFi připojit až deset mobilních zařízení. CarFi nabízí maximální rychlost pro stahování 150 Mb/s. Reálná přenosová rychlost však sasmozřejmě závisí také na kategorii LTE připojení. Další výhodou CarFi je fakt, že pokud k němu nejsou připojena žádná zařízení, sám se vypne. 

MWC 2015: Huawei CarFi může poskytnout ve vašem autě internetové připojení až deseti pasažérům
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dalším bonusem CarFi je USB port, pomocí něhož si můžeme dobít chytrý telefon či tablet. Huawei by měl zanedlouho odhalit další podrobnosti o tomto zařízení společně s jeho cenou. Zatím se musíme spokojit pouze s informací, že Carfi můžeme využít ve všech vozech, které mají zásuvku zapalovače, pomocí níž je zařízení napájeno. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama