mwc-se-letos-rusi-kvuli-strachu-ze-smrticiho-koronaviru
Novinka MWC se letos ruší, kvůli strachu ze smrtícího koronaviru

MWC se letos ruší, kvůli strachu ze smrtícího koronaviru

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 2. 2020 12:00

Ještě minulý týden organizátoři ze svazu GSMA vystavovatele i návštěvníky uklidňovali, že vše běží podle plánu. Před několika hodinami už ale oznámili, že největší mobilní veletrh Mobile World Congress (MWC) se letos konat nebude. Důvodem jsou obavy z nebezpečného koronaviru, který je označován jako Covid-19.

Reklama

„V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ uvedl šéf GSMA John Hoffman. V prohlášení ze začátku února přitom GSMA ještě ubezpečovala, že v rámci letošního ročníku MWC učiní taková opatření, aby šíření koronaviru zamezila. Návštěvníky i organizátory například organizace vyzvala, aby si nepodávali ruce. Vystavovatelé už tak ale optimističtí nebyli. V uplynulém týdnu svou účast na akci zrušilo LG, Ericsson, Nokia, Nvidia či Vodafone.

MWC se letos ruší, kvůli strachu ze smrtícího koronaviru
i Zdroj: PCTuning.cz

Obavy organizace GSMA z uspořádání letošního ročníku byly samozřejmě na místě. Na veletrh měla přicestovat řada lidí z celého světa a mimo jiné také spousta Číňanů. Právě v nejlidnatější zemi světa je přitom šíření koronaviru nejvážnější. Z čínských společností měl v Barceloně vystavovat například Huawei, který zde měl představit skládací Mate Xs.

Infekci novým typem koronaviru podlehlo ve světě už téměř 1 500 lidí a počet nakažených přesáhl 60 000 případů. Naprostá většina je z pevninské Číny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama