mysi-neolec-crystal-aneb-co-ti-to-sviti-v-brisku
Hardware Článek Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?

Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?

Redakce PCT

Redakce PCT

28. 11. 2002 00:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. NEOLEC Crystal OP Nero 3. NEOLEC Crystal RF Heaven 4. Testy a závěr

Nedávno se nám dostaly do rukou nové myši Neolec Crystal, které se vyznačují módní akrylovou průhledností. Pokud tedy hledáte vhodnou myš, která by designově ladila s vaší skříní ve stylu i-MAC, zkuste si přečíst naši rencezi o "krystalových" hlodavcích.

Reklama

Na trhu s polohovacími zařízeními se začíná čím dál tím více objevovat značka NEOLEC. My se dnes koukneme na dvě doslova sexy myšky. Ano, mluvím o nově se objevivších modelech - do prodeje se právě dostala klasická optická myš Crystal OP Nero a jí podobná, taktéž optická a navíc bezdrátová myš, Crystal RF Heaven.

Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba produkty se od sebe designově příliš neliší. Rozdíly jsou především v barvě – bezdrátovka má barvu modrou (odtud název Heaven = nebe) a myš s ocasem je vyvedena v černé (Nero). Co se týče vzhledu Crystalek, je opravdu více než povedený a promyšlený. Jak vidíte z okolních obrázků, myš má symetrický tvar ve tvaru vajíčka, přičemž levé a pravé tlačítko jsou vyrobeny ze stříbrného plastu, mezi nimi je hravá štěrbinka s prostředním tlačítkem / kolečkem. Základní část těla je tvořena průhledným plastem, pod kterým se ukrývá modrá nebo černá barevná kompozice s logem značky NEOLEC. U modelu Heaven je navíc spodní modrý plast lehce průhledný, takže vytváří efekt, jaký známe z počítače iMac, kterému se lze podívat až do jeho útrob. Designově vychytaným řešením je jakási kapka, neboli pokračující předěl levého a pravého tlačítka. Na bocích je myš zkosená, takže se dá pohodlně uchytit palcem a malíčkem.

Oba kousky jsou větších rozměrů, jsou tedy vhodné spíše pro chlapskou dlaň než  pro něžnou dámskou ručku. Nutno podotknout ještě to, že jsou symetrické a tedy vhodné pro praváky i pro leváky. Pro levoruké uživatele se to jeví jako výhoda, nicméně přeci jen takové myši často sednou do ruky hůře než krásně vytvarované ergonomické typy.

Co se týče základních technických údajů, jsou víceméně shodné. Obě mají rozlišení dnes již klasických a obvyklých 800dpi, stejně tak jednoduchý optický senzor. Tři tlačítka jsou sice na poměry některých dnešních konkurenčních výrobků málo, nicméně běžnému smrtelníkovi postačí. To by už ale k jejich společným vlastnostem stačilo, nyní po takovémto krátké m a spíše vizuálním ohmatání nastává chvíle pro podrobnější pohled na obě myši.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama