Na cestě k Atari: Syzygy a první videohra
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Na cestě k Atari: Syzygy a první videohra

Na cestě k Atari: Syzygy a první videohra | Kapitola 6

Pavel Tronner

Pavel Tronner

8. 12. 2016 03:00 3

Seznam kapitol

1. Od magnetofonů k televizorům 2. Připravte si drobné... 3. Syzygy 4. Nutting Associates 5. Computer Space 6. Štastný rozchod s Nutting Associates

„Přijeli kolotočáři! A mají tam videohry!“ To byla pro nás kluky v 80. létech jedna z nejzajímavějších informací, kterou jsme se mohli dozvědět. Maringotku s videohrami jsme obvykle zcela zaplnili a na videoherní automaty se stály fronty. Škemrání doma o další a další koruny se stalo každodenním sportem. Jak se rodily arkádové automaty?

Reklama

Těžko říct, zda by bez této velmi zvláštní strategie byla Computer Space úspěšná. Hodně herních „štamgastů“ k ní mělo dost rezervovaný vztah – připadala jim hrozně těžká i nudná. Naproti tomu, mezi mladými, především u studentů, měla solidní úspěch. Všechny pak fascinovala svým novátorstvím a objevila se v roce 1973 jako první videohra ve filmu.

Computer Space ve filmu Soylent Green

Celkově se tedy dá říci, že neuspěla a cesty Nuttingu a Syzygy se rozešly. To bylo obrovské štěstí, protože jinak by se asi nikdy nezrodila daleko slavnější firma, bez které si nedovedeme představit historii videoher. Nebýt toho prvotního neúspěchu, či možná spíše rozpačitého úspěchu, nikdy by se nezrodilo Atari.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama