Nadšenci postavili v Minecraftu virtuální PC pro hraní... Minecraftu
i Zdroj: sammyuri
Novinka Nadšenci postavili v Minecraftu virtuální PC pro hraní... Minecraftu

Nadšenci postavili v Minecraftu virtuální PC pro hraní... Minecraftu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 9. 2022 19:25 2

Další pohádka ve stylu filmu Inception? Už jsme viděli Doom uvnitř Doomu a vsadím se, že brzy bude i Doom uvnitř Minecraftu.

Reklama

Že se v kostičkovaném světě Minecraftu dají stvořit roztodivné zázraky, to víme. Také víme, že se dá mohutně modifikovat. Kromě toho umožňuje jedincům ventilovat své budovatelské a inženýrské, vědecké a badatelské choutky. Tudíž uživatel Sammyuri vytvořil virtuální počítač uvnitř hry za pomoci elementu „redstone“ pojmenovaný Chungus 2. Tento špičkový stroj dostal 8bitový procesor s frekvenci 1 Hz a 256 bajtů RAM. Tento primitivní prastroj byl schopný provozovat hry jako Tetris nebo Snake v rozlišení 32×32.

To však nestačilo, Sammyuri povolal další koumáky a společně vylepšili Chunguse 2 přidáním dalších 256 bajtů paměti a GPU „Amogus“. Vše pro to, aby mohli spustit Minecraft v Minecraftu v rozlišení 96×96. Nějakým čarodějným uměním se jim ho povedlo zprovoznit včetně potřebných herních funkcí. Největší problém je však s rychlostí, protože se vykresluje doslova „jeden snímek za pár dní“. Aby mohli hoši předvést svůj výkon ostatním, museli hru na videu urychlit asi 2 000 000×. Taková věc stavitele určitě nezastaví a do budoucna vylepší virtuální komp natolik, aby na něm běhal i Doom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama