Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu? | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 8. 2014 06:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Steam 3. Origin, Desura 4. GOG 5. E-shopy s CD klíči
6. Slevové balíčky 7. Nákupy her na dalších místech 8. Srovnání cen 9. Platební metody

Nabídka na trhu s hrami se neustále rozšiřuje, do hry vstupují nový a nový hráči a konkurenční boj ještě nabírá na obrátkách s masivními slevovými akcemi digitální distribuce, které často přinášejí skvělé AAA hry téměř za pakatel. Jak se v těchto slevových akcích a nabídkách orientovat a kterak levně nakupovat hry na internetu vám prozradíme na následujících řádcích.

Reklama

Origin

Origin je distribuční kanál vydavatele Electronic Arts. Co na něm najdete je vám tedy jasné – všechny hry, za nimiž stojí EA. Některé novinky mívají i exkluzivitu a tak je při nákupu přes internet nikde jinde než na Originu neseženete (vyjma samozřejmě tzv. šedé zóny). Tak například Titanfall, série The Sims a další.

Samotné slevové akce na Originu nebývají tak atraktivní, na jeho stránkách se sice nachází sekce „výprodeje a exkluzivní nabídky“, který je rozdělena na tituly do 10 dolarů a 20 dolarů. Vesměs tyto hry ale občas seženete levněji i jinde, takže je před koupí vždy třeba srovnávat.

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

V době psaní článku byla na stránkách Originu ve slevě k dispozici např. hra Crysis 3 za 9,99 €, v obchodu Key 4 you potom za 311 Kč a na stránkách e-shopu filmgame.cz (nejlevnější cena za krabicovou verzi vyhledána přes srovnávací portál Heureka) jste ji mohli v krabicové verzi koupit za 278 korun.

Vedle těchto výprodejů se EA na Origin pokouší nahnat co nejvíce hráčů prostřednictvím dvou exkluzivních nabídek – tzv. „On the House“ v níž si můžete stáhnout aktuální hru zdarma (v současné době je v nabídce hra Peggle) a tzv. „Game Time“, kde čas od času dostanete možnost zahrát si aktuální hru po omezenou dobu zdarma (v současné době je tam však sucho).

Desura

Originem a Steamem samozřejmě výčet distribučních kanálů nekončí. Nesmíme zapomenout třeba na Desuru, která se specializuje na malé nezávislé hry. Velké AAA tituly tu tedy hledat nemůžete, na druhou stranu se klidně připravte na neustále probíhající slevové akce, ale také nabídky výhodných balíčků. Desura se taktéž snaží cílit na hráčskou komunitu, opravdového konkurenta Steamu, ba ani Originu v ní ale zatím nenajdeme.

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama