Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu? | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 8. 2014 06:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Steam 3. Origin, Desura 4. GOG 5. E-shopy s CD klíči
6. Slevové balíčky 7. Nákupy her na dalších místech 8. Srovnání cen 9. Platební metody

Nabídka na trhu s hrami se neustále rozšiřuje, do hry vstupují nový a nový hráči a konkurenční boj ještě nabírá na obrátkách s masivními slevovými akcemi digitální distribuce, které často přinášejí skvělé AAA hry téměř za pakatel. Jak se v těchto slevových akcích a nabídkách orientovat a kterak levně nakupovat hry na internetu vám prozradíme na následujících řádcích.

Reklama

GOG

GOG, neboli Good Old Games se specializuje na distribuci starých her, které předělává tak, aby vám bez problémů jely na nových operačních systémech. Díky GOGu si tak na Windows 7 můžete zahrát třeba Duke Nukema, Jagged Alliance, Ishar, PlaneScape: Torment, System Shock nebo původní Wasteland.

Vedle klasik, které nyní už patří do historického fondu videoher, se na GOGu nachází i novější tituly jako je Far Cry 2, série S.T.A.L.K.E.R., nebo Gothic. Úplně nové tituly jsou v menšině, i na ně zde ale čas od času narazíte. Za zmínku stojí třeba Divinity: Original Sin, Mousecraft, Xenonauts, Hotline Miami a další.

Z toho vyplývá, že GOG je vedle předělávek starých her nakloněn spíše nezávislým herním titulům. Pokud vám to vyhovuje, nabídku GOGu byste měli pravidelně hlídat, neboť zde průběžně najdete zajímavé slevové akce jako je např. „promoakce hry z Paříže“, „promoakce na hry od Interplay“ a podobné. V těchto slevových akcích můžete nakoupit nadité balíčky her často za symbolickou cenu několika dolarů. Oproti Steamu můžete všechny hry z GOGu hrát na jakémkoliv počítači bez omezení počtu stažení, jelikož hry jsou bez DRM ochrany a nevyžadují on-line připojení, či jakoukoliv on-line autorizaci.

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

GOG se nedávno nechal slyšet, že by rád spustil platformu Galaxy, která by v multiplayeru uměla propojit hry zakoupené na Steamu a GOGu. Vedle toho by tato platforma měla plnit hlavně funkci automatického updatování her, která současnému GOG rozhraní citelně chybí a potom především umožnit hráčům stahovat již aktualizované hry bez nutnosti doplňovat je rovnou o patche tak, jak tomu bylo doposud. Zdali a kdy se GOGu tento projekt podaří rozjet je zatím ve hvězdách, přejme mu ale mnoho štěstí, protože funkce při představení GOG Galaxy uvedené, by se vám v případě nakupování ve slevových akcích GOGu mohly opravdu zamlouvat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama