Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu? | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 8. 2014 06:00 21

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Steam 3. Origin, Desura 4. GOG 5. E-shopy s CD klíči
6. Slevové balíčky 7. Nákupy her na dalších místech 8. Srovnání cen 9. Platební metody

Nabídka na trhu s hrami se neustále rozšiřuje, do hry vstupují nový a nový hráči a konkurenční boj ještě nabírá na obrátkách s masivními slevovými akcemi digitální distribuce, které často přinášejí skvělé AAA hry téměř za pakatel. Jak se v těchto slevových akcích a nabídkách orientovat a kterak levně nakupovat hry na internetu vám prozradíme na následujících řádcích.

Reklama

Ačkoliv jsme o nich v článku už několikrát mluvili, ještě jsme je pořádně nepředstavili. Slevové balíčky v tom pravém slova smyslu, jak je známe my, jsou podle určitého klíče namixované a po omezenou dobu nabízené sety her, které po zaplacení určené částky dostanete k dispozici, obvykle ve formě klíčů, které si aktivujete na Steamu, Originu, Desuře atd.

Na slevové balíčky se specializují nejrůznější servery, například Indie Royal, Bundle Stars, Bundle in a Box, nebo Indie Gala. Zdaleka nejznámější je však samozřejmě Humble Bundle, který se těší obrovské popularitě a tak není výjimkou, že v jeho nabídce najdete i špičkové AAA hry či nejnovější tituly.

Humble Bundle funguje na základě systému „zaplať, kolik chceš“, kdy si za základní sadu her volíte svou cenu a pro zisk nadstavbových her pak musíte zaplatit alespoň minimální požadovanou částku. Vedle pravidelných slevových akcí Humble Weekly Bundle je na Humble Bundle v průběhu času k dispozici pořádná spousta tematických slevových akcí (například sleva na hry od 2K Games, nebo od Square Enix atd.).

Návod: Jak na levné nákupy her na internetu?
i Zdroj: PCTuning.cz

V nedávné době na stránky Humble Bundle přibyl i Humble Store, kde nezávisle na právě prodávaných balíčcích probíhají samostatné slevy na konkrétní tituly. V tomto případě je však třeba prověřovat výhodnost cen, neboť Humble Store často prodává hru odemčenou pro všechny herní platformy, čímž cena hry, byť je výhodná, zbytečně naroste a tím se stává nevýhodnou. Na druhou stranu – část výdělků z prodeje her na Humble Store i z prodeje všech balíčků jde na různé charitativní organizace, takže cena by v tomto konkrétním případě neměla být tím hlavním měřítkem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama