Nejlepší nové hry pro PC: tyto tituly si nenechte ujít!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší nové hry pro PC: tyto tituly si nenechte ujít!

Nejlepší nové hry pro PC: tyto tituly si nenechte ujít! | Kapitola 5

Václav Vlček

Václav Vlček

21. 6. 2018 03:00 2

Seznam kapitol

1. Wreckfest 2. Jurassic World Evolution, Unravel Two 3. Vampyr, Forgotton Anne 4. State of Decay 2, Pillars of Eternity II
5. Frostpunk, BattleTech 6. Conan Exiles, Moonlighter 7. City of Brass, Downward Spiral: Horus Station 8. A Total War Saga, Smoke and Sacrifice a další...

Před pár týdny to už vypadalo, že to nejlepší, co mělo v prvním pololetí vyjít, máme za sebou a na další herní pecky si počkáme na podzim. O to překvapivější je, že se vyrojila řada her, jež před vydáním jen málokdo zaregistroval, ale teď mají úspěch a derou se na přední příčky žebříčků prodejnosti. Které z herních novinek stojí za to?

Reklama

Frostpunk

Nejlepší nové hry pro PC: tyto tituly si nenechte ujít!
i Zdroj: PCTuning.cz

Když kataklysmatická událost přinese do Londýna extrémní mráz, skupina lidí se rozhodne hledat své štěstí jinde. Po delším pochodu však zjišťuje, že teplo v současné době není nikde. A tak rozbíjí stan v rozlehlé dolině a začíná svůj boj o přežití na vlastní pěst. Vy se stáváte vůdcem této skupiny a jako takový máte na starosti všechna důležitá rozhodnutí počínaje tím, kdy a jakým způsobem budete topit, nebo jaké suroviny budou lidé sbírat, až po to, jaké budovy stavět nebo jaké zákony přijmout za své.

Frostpunk vydali tvůrci This War of Mine, takže je vám asi jasné, že tady je stěžejním prvkem tíživá atmosféra. Některá rozhodnutí jsou přinejméní kontroverzní, většina z nich ve vás přitom vyvolá mrazení. Jen hodně málo těchto rozhodnutí se totiž řadí do ranku těch správných.

Tak například, necháte lidi hladovět, nebo přikážete, aby jim do jídla přidávali piliny? A co lidé, kteří utrpí omrzliny? Necháte je umřít, nebo povolíte amputace, které však zapříčiní, že na krku budete mít práce neschopné lidi, kteří zvýší spotřebu nikoliv však produkci? Každá tato možnost má svoje výhody, ale i značné nevýhody a je jen na vás, jak obratně budete těmito hrůzami proplouvat. Jisté je jenom to, že každá hra na vás zanechá nějaké následky minimálně v tom smyslu, že vás donutí představit si, jaké by to asi bylo ve skutečnosti.

BattleTech

  • Žánr: tahová strategie
  • Datum vydání: 24. dubna 2018
  • Hodnocení: 78%/7,1b
  • Oficiální stránka: http://battletechgame.com

Nejlepší nové hry pro PC: tyto tituly si nenechte ujít!
i Zdroj: PCTuning.cz

BattleTech je na Kickstarteru zafinancovaná tahová strategie podle stejnojmenné hry od tvůrců novodobé série Shadowrun. Hodně chválené jsou jak tahové taktické souboje, tak i manažerská část hry, ve které spravujete malý podnik s bojovými mechy. Z videa je navíc patrné, že hra i přes menší rozpočet vypadá opravdu dobře, takže pokud rádi trávíte čas najímáním MechWarriorů a jejich osazováním do ocelových obrů, tak miřte tímto směrem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama