Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit? | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 1. 2016 03:00 39

Seznam kapitol

1. Kingdome Come: Deliverance, Mafia 3 2. XCOM 2, Battleborn 3. Far Cry Primal, Dark Souls III 4. Deus Ex: Mankind Divided, Tom Clancy’s The Division 5. Hitman (2016), Total War: Warhammer
6. Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst 7. Doom, Mass Effect: Andromeda 8. South Park: The Fractured but Whole, No Man’s Sky 9. Divinity: Original Sin 2, Homefront: The Revolution

Loni jsme se dočkali mnoha zajímavých nových her i pokračování známých sérií. Vedle toho nechyběl ani kvalitní nášup z šuplíku talentovaných nezávislých vývojářů, takže jsme se prakticky nikdy nenudili. Nyní je otázkou, jak to bude vypadat v roce 2016. Jaké velké tituly od českých i zahraničních vývojářů nás čekají letos?

Reklama

XCOM 2

  • Žánr: tahová strategie
  • Vývojář: Firaxis Games
  • Datum vydání: 5. února 2016
  • Oficiální stránka hry XCOM 2

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Také milovníci tahových strategií by si v roce 2016 měli přijít na své. A to hned v únoru. To totiž vychází pokračování tahové taktické strategie XCOM. XCOM 2 se odehrává dvacet let po invazi v XCOM: Enemy Unknown. Ačkoliv si lidé mysleli, že na Zemi nastolili řád, mimozemská civilizace se po pár letech lízání ran znovu postila do boje. To znamená jediné – revitalizování pozapomenuté organizace XCOM a snaha o další odboj.

Možná vám neuniklo, že datum vydání XCOMu 2 bylo odloženo. Mohou za to snahy o doladění prvků i technické stránky hry. Vzhledem k tomu, že nás v roce 2015 kvůli ukvapenému vydání produktů potkalo několik překvapení, rozhodnutí Firaxis (a potažmo i vydavatele z 2K Games) bez výhrad kvituji… a už se těším na vydání, které je naplánováno na 5. února. Tentokrát už by to mělo klapnout. Držte palce.

Battleborn

  • Žánr: online akční
  • Vývojář: Gearbox Software
  • Datum vydání: 9. února 2016
  • Oficiální stránka hry Battleborn

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vydání druhého dílu Borderlands se vývojáři z Gearbox Software k velké nelibosti mnoha fanoušků vrhli do vývoje docela nové hry. Ještě větší nelibost pak vzbudilo zjištění, že se bude jednat o akční onlineovku s prvky MOBA titulů. Jenže jak čas plynul, z téhle hry se vylíhnul docela zajímavý titul. Jmenuje se Battleborn a je z něj silně cítit rukopis Gearboxu. Alespoň na pohled – vše je hezky barevné, postavy jsou dostatečně šílené a všechno se to velmi svižně hýbe.

Hratelnost pak slibuje spoustu frenetické akce. Jak se Battleborn hraje, můžete shlédnout na videu níže. A dobrá zpráva na závěr, tedy alespoň pro výhradně singleplayerové hráče. Battleborn obsahuje i příběhové mise. A ty můžete hrát sami, i když bude k dispozici i kooperace.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama