Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit? | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 1. 2016 03:00 39

Seznam kapitol

1. Kingdome Come: Deliverance, Mafia 3 2. XCOM 2, Battleborn 3. Far Cry Primal, Dark Souls III 4. Deus Ex: Mankind Divided, Tom Clancy’s The Division 5. Hitman (2016), Total War: Warhammer
6. Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst 7. Doom, Mass Effect: Andromeda 8. South Park: The Fractured but Whole, No Man’s Sky 9. Divinity: Original Sin 2, Homefront: The Revolution

Loni jsme se dočkali mnoha zajímavých nových her i pokračování známých sérií. Vedle toho nechyběl ani kvalitní nášup z šuplíku talentovaných nezávislých vývojářů, takže jsme se prakticky nikdy nenudili. Nyní je otázkou, jak to bude vypadat v roce 2016. Jaké velké tituly od českých i zahraničních vývojářů nás čekají letos?

Reklama

Dishonored 2

  • Žánr: stealth akční
  • Vývojář: Arkane Studios
  • Datum vydání: v průběhu roku 2016
  • Oficiální stránka hry Dishonored 2

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dishonored bylo jedním z největších překvapení roku 2012. Stealth akční hra, která hratelností stála rozkročená někde mezi BioShockem, Thiefem a Deus Ex: Human Revolution hráčům učarovala obrovskou volností, skvělými možnostmi plynoucími z nadstavbových schopností (velmi zábavných a často nadpřirozených) a z toho plynoucí znovuhratelností. A Dishonored 2 by v tomto ohledu neměl být jiný. I když novinky tady jsou a určitě vás okouzlí.

Tou hlavní novinkou přitom je, že budeme hrát za Emily Kaldwin. I když fanoušci Corva nemusí zoufat, i tato herní postava zde bude, takže si ji můžete užít do sytosti. A pak si hru třeba projít v roli právě Emily. Schopnosti obou postav se totiž podstatně liší, což znamená i jiný způsob průchodu misí. Už chápete to nadšení? Vydání Dishonored 2 je naplánováno na tento rok, ale bližší datum známo není. Něco mi říká, že se dočkáme před Vánoci.

Mirror

s Edge Catalyst

  • Žánr: parkourová akce
  • Vývojář: EA DICE
  • Datum vydání: 24. května 2016
  • Oficiální stránka hry Mirror

    s Edge Catalyst

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv nás první Mirrors Edge uchvátil svou hratelností, je třeba připustit, že jeho hlavní složka – totiž parkourový pohyb – lehce drhla. A právě to tvůrci v druhém díle podstatně vylepšili. Pohyb je plynulejší a ovládání intuitivnější, což je jedině dobře. Právě pohyb je totiž pro hlavní hrdinu Faith největší zbraní. Běh po stěnách, přeskakování zábradlí a vůbec pokořování překážek tak, jak vás pánbůh stvořil (rozuměj: bez zbraní), to je to, o co tu běží. Některé záběry ze hry sice naznačují, že se budeme také plížit, což by mohlo znamenat také zabíjení ze zálohy, ale to nevadí. Město je krásné, stylizace hře opět nechybí a podle prvních ohlasů se to ve hře hemží zajímavými novými nápady. Už abychom mohli na vlastní kůži okusit, o čem to vlastně všichni ti vyvolení mluví.

Kdyby šlo všechno podle plánu, tak Mirrors Edge Catalyst vyjde už v únoru. Vývojáři z EA DICE si však vyžádali další tři měsíce vývoje navíc. Takže jaké datum byste si měli poznamenat v kalendáři? No přeci 24. května!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama