nemecky-soud-smetl-odvolani-samsungu-ze-stolu
Apple Novinka Německý soud smetl odvolání Samsungu ze stolu

Německý soud smetl odvolání Samsungu ze stolu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2012 15:15 13

V platnosti nadále zůstává předběžné opatření vydané v průběhu minulého roku, podle kterého se na tamním trhu nesmí jeho dva tablety prodávat.

Reklama

Vrchní zemský soud v německém Düsseldorfu dnes zamítl odvolání Samsungu ve věci zrušení zákazu prodeje jeho dvou multimediálních tabletů ze série Galaxy Tab, informuje o tom agentura Reuters.

Nepřehlédněte:

Apple znovu žaluje Samsung v Německu, kvůli smartphonům

I nadále tak zůstává v platnosti předběžné opatření vydané v srpnu minulého roku, podle kterého se na tamním trhu nesmí obě zařízení (původní Galaxy Tab 10.1 a 8.9) prodávat.

Soudce Wilhelm Berneke pro Bloomberg uvedl: „Samsung neoprávněně využívá obrovské popularity a prestiže iPadu. A neférově ho imitoval svým tabletem.“

Americká firma vede se svým jihokorejským sokem řadu právních bitev. U soudu si stěžuje, že Samsung otrocky kopíruje její produkty od A až po Z, obvinění se týkají také vzhledu balení a dalších drobností, do kterých Apple investuje horentní sumy.

Mimo řady evropských zemí jsou žaloby na Samsung podány také v Austrálii, Spojených státech amerických, Japonsku a Jižní Koreji. Samsung, který je pro Apple zároveň důležitým dodavatelem, má velký zájem na tom, aby bylo rozhodnutí německého soudu zrušeno, a zároveň hledá i další prostředky na boj se svým zámořským protějškem.

Na německém trhu se namísto původního Galaxy Tabu 10.1 prodává mírně modifikovaná verze s přídomkem „N“, která má zřetelnější rámeček a po svém obvodu viditelný stříbrný lem. Apple požaduje zákaz prodeje i pro tento model. V této věci se definitivně rozhodne 9. ledna.

Německý soud smetl odvolání Samsungu ze stolu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama