Nesedí vám myš? Formify vám ji vyrobí na míru podle fotky dlaně
i Zdroj: formify.ca
Novinka Nesedí vám myš? Formify vám ji vyrobí na míru podle fotky dlaně

Nesedí vám myš? Formify vám ji vyrobí na míru podle fotky dlaně

David Jiránek

David Jiránek

17. 3. 2023 14:30 2

Startup Formify hodlá prodávat unikátní myši, které budou tvarově odpovídat dlani uživatele. Před objednávkou odešlete obrázek ruky, načež výrobce vytvoří pomocí 3D tiskárny daný model.

Reklama
Reklama

Firma Formify se prezentuje jako startup, který chce změnit přístup hráčů k herním myším. Pomocí softwaru dokáží ve Formify z fotek dlaně vytvořit 3D model uchopení myši a následně vytisknout celý exteriér. Cílem není jen zvýšení komfortu, ale i zlepšení herních výkonů.

Prozatím společnost vytvořila v průběhu tří let přes 100 prototypů s různými parametry a vzhledem. Uvnitř každé myši je senzor Pixart PMW3395 s DPI až 16 000. Myš si poradí s akcelerací 50 g. Váha se pohybuje okolo 55 gramů, což ale záleží na výsledné skořápce. Ta se tiskne pomocí multi-jet fusion technologie.

Nesedí vám myš? Formify vám ji vyrobí na míru podle fotky dlaně
i Zdroj: formify.ca

Hráči lačnící po dokonale padnoucí myši není ovšem nemusí být jedinou cílovou skupinou. Podobný koncept mohou využít i uživatelé s postižením, kterým se normální myš může držet blbě.

Otázkou zůstává, zda má podobný startup smysl při postupném rozšiřování 3D tiskáren. Teoreticky by totiž stačilo navrhnout software pro převod fotky dlaně na grip myši a podle toho vymodelovat skořápku. Následně si kdokoliv s filamentovou tiskárnou může myš vytisknout a povrch lehce opracovat. Na hladký a detailní povrch je pak ideální méně rozšířená SLA tiskárna.

Formify podle informací na webu vstoupí na kickstarter v prosinci tohoto roku. První zájemci získají 20% slevu při registraci na webu. Konkrétní cena a čekací doba na myš nebyla zveřejněna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama