netflix-a-youtube-omezuji-kvalitu-svych-videi-na-vine-je-pandemie-koronaviru
Novinka Netflix a YouTube omezují kvalitu svých videí, na vině je pandemie koronaviru

Netflix a YouTube omezují kvalitu svých videí, na vině je pandemie koronaviru

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2020 20:00

Youtube se připojuje k internetové televizi Netflix a začíná tak snižovat rychlost a kvalitu přenosu svých videí v zájmu zachování bezproblémového fungování internetu. Síť je přetížená, protože ji v Evropě více využívají občané nucení svými vládami kvůli pandemii koronaviru nechodit do práce a do škol a zůstávat doma. Omezení bude trvat 30 dní.

Reklama

YouTube na území Evropy na měsíc sníží základní rozlišení videí na takzvané „SD“, což odpovídá 640 × 480 px. „Zavazujeme se dočasně přepnout veškerý provoz v EU na standardní rozlišení ve výchozím nastavení,“ uvedla na žádost evropského komisaře pro vnitřní trh Thierryho Brentona společnost Alphabet, která zastřešuje dceřiné společnosti spojené s Googlem.

Přestože to zástupci YouTube oficiálně nepotvrdili, na vyšší rozlišení, například na 1080p, lze v případě potřeby přepnout. Vysoké rozlišení 4K je také k dispozici.  YouTube s jednodenním zpožděním následuje společnost Netflix, která na přání EU upravila kompresy a další parametry tak, že se datový tok jejího obsahu snížil o čtvrtinu, tedy o 25 procent.

Netflix a YouTube omezují kvalitu svých videí, na vině je pandemie koronaviru
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama