next-gen-nintendo-ds-a-tegra
Novinka Next-gen Nintendo DS a Tegra

Next-gen Nintendo DS a Tegra

Ace.

Ace.

13. 10. 2009 00:00

nVidia vyhrála konkurz na mozek nové generace přenosné herní konzole od Nintenda. 

Reklama

Když se CEO nVidie Jen-Hsun Huang nedávno vyjádřil, že nejbližších letech očekává až 50% příjmů společnosti z prodeje čipů Tegra, mohlo se se vám to zdát jako značně nadsazené tvrzení. Současný vývoj situace ale ukazuje, že nVidia to s Tegrou myslí opravdu vážně. Poté, co si zajistila místo ve všech multimediálních přehrávačích Zune HD, se vrhá také na trh malých herních konzolí.  

Next-gen Nintendo DS a Tegra
i Zdroj: PCTuning.cz

První generace Nintenda DS byla vypuštěna na trh v roce 2004 a následně vyšly dvě mírně upravené verze DS Lite a DSi. Do dnešního dne se jich celkově prodalo více než 111 milionů a Nintendo tak má 68% podíl na trhu. Čas ale v IT utíká velmi rychle, takže společnost už pracuje na novém a patřičně vylepšeném stroji.
Ten bude podle všeho postaven na SOC Tegra a díky tomu, že "staré" DS používá procesor ARM11, bude pravděpodobně zachována i kompatibilita starých her. Zatím není jisté, která verze čipu bude použita - nVidia představí "Tegru 2" na konferenci Mobile World Congress v Barceloně. Nový čip si zachová energetickou úspornost první generace, ale bude prý až 4x rychlejší. 
 

Naskýtá se také otázka, zda nVidia "nevystrčí" ATI a IBM z pozice dodavatelů HW pro další generaci Nintendo Wii, ale to už jsou pouhé spekulace. Nové DS by se mělo ukázat na trhu v únoru příštího roku. 

Zdroj: Brightsideofnews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama