nintendo-switch-obsahuje-skryty-vr-mode-dele-nez-jeden-rok
Novinka Nintendo Switch obsahuje skrytý „VR Mode“ déle než jeden rok

Nintendo Switch obsahuje skrytý „VR Mode“ déle než jeden rok

Martina Lipertová

Martina Lipertová

22. 8. 2018 11:00 1

Hackeři přišli na to, že konzole Nintendo Switch má skrytou podporu VR. To znamená, že Nintendo dost možná experimentuje se stereoskopickým displejem pro headset virtuální reality ve stylu například PS4 VR. O této skutečnosti informoval deník Ars Technica.

Reklama
Nintendo Switch obsahuje skrytý „VR Mode“ déle než jeden rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o obrovské překvapení, protože společnost Nintendo se obvykle snaží zasáhnout hlavní proud (většinu lidí), nikoliv experimentovat a zaměřovat se na menšinu, což brýle pro virtuální realitu, respektive fanoušci, kteří VR holdují, v této chvíli rozhodně jsou. To údajně potvrdil také generální ředitel společnosti Nintendo ve Francii Philippe Lavoué, když pronesl, že pochybuje o tom, že by VR headsety „mohly apelovat na mainstream“.

Deník však GameSpot uvedl, že v roce 2016 si Nintendo patentovalo „náhlavní displej“, který by měl být kompatibilní s konzolí Switch. 

Prezident Nintenda Tatsumi Kimishima v únoru navíc řekl, že Nintendo Switch by VR brýle jednou mohlo podporovat „v té či oné podobě“. Takže to nakonec vypadá, že Nintendo s virtuální realitou počítá, jenom ji chce přinést ve chvíli, kdy se skutečně dostane do mainstreamu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama