No Man's Sky: vesmír z cukrové vaty vítá všechny průzkumníky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek No Man's Sky: vesmír z cukrové vaty vítá všechny průzkumníky

No Man's Sky: vesmír z cukrové vaty vítá všechny průzkumníky | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

24. 8. 2016 03:00 8

Seznam kapitol

1. Bez fantastických informací 2. Velký krůček pro člověka 3. Jiné barvy nový svět nedělají 4. Dokonce i planety se dost podobají
5. Malý krůček pro lidstvo 6. Kolik řečí znáš... 7. Na horizontu ticho před bouří 8. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Ambiciózní vesmírný projekt No Man's Sky dorazil za výrazné marketingové podpory Sony na konzoli PS4 a PC. Očekávání hráčů byla nesmírně veliká, takže zbývá už jen jedna jediná otázka. Dokáže No Man's Sky uspokojit naši chuť po objevování nových zákoutí a dobrodružství při navazování styku s neznámými civilizacemi?

Reklama

Když si zpětně pročítám velkohubá prohlášení, kterými nás před vydáním No Man's Sky zásobovali z Hello Games a potažmo i ze Sony, je mi docela jasné, že jsem díky cílenému informačnímu embargu unikla dalšímu velkému zklamání.

Nekonečně velké množství rozličných planet a na nich rostoucích/žijících rostlin a zvířat se smrsklo na maximálně pět povrchů planet a tak sto až dvě stě rozdílných zvířat a rostlin, které se dále liší jenom barvami a maximálně tvary. Jakmile navštívíte tak dvacátou planetu, bude vám docela jasné, že vzhled planet (včetně fauny a flóry) je naprosto minimální.

Nekonečné možnosti se smrskly do objevování planet, skenování „nových“ zvířat a rostlin, těžení surovin, vyrábění několika málo nových předmětů, jednoduchého létání a extrémně jednoduchého střílení. Právě FPS z toho přitom vyšla asi nejhůře, protože ve hře jsou k dispozici asi jen tři druhy nepřátel, přičemž všichni reagují stejně debilně. Ale i další činnosti následují – velkým zklamáním je kupříkladu i letový model. Zkrátka a dobře, pokud si tvůrci tímto způsobem představují „nekonečné možnosti“, tak potěš koště.

A nakonec – pokud si myslíte, že ve hře „odhalíte tajemství vesmíru“ tak budete hodně zklamaní. Příběhová linka prakticky chybí a dvě různé úrovně zakončení jsou obě tragické a za ty desítky hodin grindování nestojí ani jedna z nich (pokud konec hry chcete vidět bez pocitu, že jste dřeli úplně zbytečně, najděte si zakončení na YouTube).

No Man's Sky tak nakonec působí jako nedodělaný projekt – spíše jako betaverze, která by potřebovala ještě tisíce hodin další práce. Pokud na ní Hello Games ještě zapracují a doladí jí nejen po technické stránce, ale i po stránce hratelnostní, nakonec by se mohlo jednat o docela solidní alternativu k Minecraftu. Takhle ale tyto dvě hry vůbec nelze srovnávat, protože by to pro Minecraft byla skoro urážka.

No Man's Sky: vesmír z cukrové vaty vítá všechny průzkumníky
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama