nova-generace-stavebnic-lego-ozije-pomoci-rozsirene-reality
Novinka Nová generace stavebnic LEGO ožije pomocí rozšířené reality

Nová generace stavebnic LEGO ožije pomocí rozšířené reality

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 8. 2019 17:00

Výrobce legendárních stavebnic LEGO se nebojí ani moderních technologií. Důkazem je jeho nejnovější řada hraček LEGO Hidden Side, která využívá takzvanou rozšířenou realitu. Firma chce novinkou zpříjemnit hraní dětem, kteří nepustí telefon z ruky.

Reklama

LEGO s novou stavebnicí míří především do oblasti tajemna s tajuplnou atmosférou. V ospalém městečku Newbury postaveném z kostek se na první pohled neděje nic zvláštního. Autobus každý den doveze děti na střední, na pobřeží trčí stará bárka a starousedlíci si pochutnávají v místním stánku na krevetách.

Jakmile ale na poklidné kulisy namíříte mobilní telefon, odhalíte tajuplný svět plný záhad a číhajících duchů, kteří se snaží město ovládnout. Hlavními postavami LEGO Hidden Side jsou puberťáci Jack a Parker, jejichž úkolem bude všechny duchy pochytat a městečko Newbury od nich jednou pro vždy očistit.

Nová generace stavebnic LEGO ožije pomocí rozšířené reality
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová generace stavebnic LEGO ožije pomocí rozšířené reality
i Zdroj: PCTuning.cz

Stavebnice LEGO Hidden Side se skládají stejně jako všechny ostatní LEGO řady. Každá ale obsahuje barevné kostky, kterými po postavení můžete otáčet. A právě ty jsou klíčové pro další hru se stavebnicí přímo v chytrých telefonech. Stačí si jen stáhnout bezplatně aplikaci z Google Play Store nebo z App Store na iOS a zábava v rozšířené realitě může začít.

Stavebnice LEGO Hidden Side jsou již v prodeji, jednotlivé sety stojí od 500 korun po 3 000 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama