nova-herni-grafika-geforce-gtx-880-bude-oficialne-predstavena-v-zari
Novinka Nová herní grafika GeForce GTX 880 bude oficiálně představena v září

Nová herní grafika GeForce GTX 880 bude oficiálně představena v září

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 8. 2014 09:30 5

Podle posledních informací bychom se představení nového přírůstku do portfolia grafických karet NVIDIA založených na architektuře "Maxwell" měli dočkat letos v září.

Reklama

Jelikož se jedná o grafiku určenou zejména hráčům, můžeme očekávat, že některé střípky informací NVIDIA odhalí již příští týden na veletrhu Gamescom. Veškeré oficiální informace bychom se však měli dozvědět až na chystané velké mediální akci NVIDIA, která se bude konat, jak už jsem zmínil, v září v Kalifornii. Prodej by potom podle předpokladů měl být zahájen v předvánočním období.   

Jen pro připomenutí několik dosavadních spekulací o chystaném prvním přírůstku do série GeForce GTX 800. Karta by měla využívat 256bitového rozhraní grafických pamětí a konkrétně bude pravděpodobně vybavena 4 GB pamětí typu GDDR5. Spekuluje se také o možné 8GB variantě karty. 

Nová herní grafika GeForce GTX 880 bude oficiálně představena v září
i Zdroj: PCTuning.cz

Z pohledu výroby bude GTX 880 velice podobná jako GTX 770 (hlavně návrhem PCB) a to i přesto, že by měla být nástupcem modelu GTX 780. Zásadní rozdíly mezi PCB modelů GTX 880 a GTX 770 jsou spíše kosmetického rázu. Přesto, že bude karta vybavena GPU GM204, což je údajně v podstatě náhrada GK104, nemělo by to být znát na výkonu. GTX 880 by se tak mohla vyrovnat stávajícím modelům GTX 780 a možná i GTX 780 Ti a to s nižší spotřebou i cenou.

GTX 880 by totiž podle serveru VideoCardz měla být také cenově dostupnější a své místo by měla obsadit v cenovém segmentu od 400 do 450 dolarů (8 300 – 9 300 Kč). Tato cena samozřejmě není oficiálně potvrzená, očekává se však, že cena nepřesáhne 500 dolarů. Nicméně firmě NVIDIA se už jednou podařilo hodně nepříjemně překvapit u dvoučipovky TITAN Z. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama