Nové zdroje od be quiet! nabídnou certifikaci 80 PLUS Titanium
i Zdroj: be quiet!
Novinka Nové zdroje od be quiet! nabídnou certifikaci 80 PLUS Titanium

Nové zdroje od be quiet! nabídnou certifikaci 80 PLUS Titanium

David Jiránek

David Jiránek

12. 1. 2023 22:15 6

Společnost be quiet! představuje novou řadu vysoce efektivních zdrojů určených po bok aktuální generace grafických karet. Dark Power 13 nabídne podporu standardu ATX 3.0 včetně 12pinového konektoru.

Reklama

Novinka v podobě Dark 13 z velké části vychází z minulé generace a zařadí se na špičku portfolia výrobce. Trojice zdrojů bude dostupných ve třech výkonnostních verzích - 750, 850 a 1000 W.

Dark Power 13 využije plně standardu ATX 3.0 a specifikace PCIe 5.0, která například přináší hodnoty výkonu, které musí zdroj ustát při změně vytížení. To se hodí v kombinaci s žravými grafickými kartami posledních generací. Ty si na krátkou chvíli mohou říci i o stovky wattů více. Zdroje samozřejmě již nabídnou nové 12VHPWR konektory schopné dodat až 600 W. Uživatelé ale mohou využít i klasické 6+2pinové konektory, a to hned čtyři.

Efektivita byla rovněž důležitým bodem při tvorbě nových modelů. Právě proto be quiet! sáhlo po certifikace 80 PLUS Titanium a nabízí až 95,8% efektivitu. Pomáhá k tomu pokročilá DC-DC typologie, chytře rozvržené umístění komponent nebo Full Bridge LLC. Výrobce rovněž využil kvalitní japonské kondenzátory.

Tichý 135mm větrák je podpořen obvodovým krytem a rozmístění komponent využívá chytře proudění vzduchu k efektivnímu a tichému chlazení i při vysokém zatížení. Celková hlučnost by tak měla být nižší při zachování chladnějších teplot.

Nadšenci do přetaktování mohou využít Overclocking Key a změnit tak režim zdroje z multi-rail do single-rail režimu, což přináší vyšší stabilitu za extrémních podmínek. Nechybí ani 10letá záruka a modulární kabeláž.

Cena startuje na 214,90 euro za 750 W model. Prostřední varianta stojí 259,90 euro a za nejvýkonnější dáte 294,90 euro. Prodej startuje 24. ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama