Novinka ze série grafických karet TUF Gaming od Asusu získá jako první RGB podsvícení.
i Zdroj: techpowerup.com
Novinka Novinka ze série grafických karet TUF Gaming od Asusu získá jako první RGB podsvícení.

Novinka ze série grafických karet TUF Gaming od Asusu získá jako první RGB podsvícení.

David Jiránek

David Jiránek

12. 4. 2022 18:30

Rodina grafických karet v podání Asus TUF Gaming se brzy rozroste o nového člena. V plánu je vydání RTX 3050 spadající do této oblíbené série. Karta bude jako první z řady TUF Gaming obsahovat barevné podsvícení.

Reklama

Asus do teď nabízel grafiky řady RTX 3050 pouze ve variantě ROG Strix, Dual a zkrácené Phoenix, kterou jde sehnat skladem. Je ovšem celkem jasné, že prémiový ROG Strix chladič nebude u nejnižší RTX karty moc lákavý a variantě Dual zase chybí trochu té hráčské přitažlivosti.

TUF Gaming edice proto ve výběru dost chyběla a nyní se na ní dostane. Novinkou pro tento industriálně vyhlížející chladič bude implementace RGB podsvícení. Za PCB bude vyčnívat malá podsvícená lišta.

Kartě bohatě vystačí dvojice větráčků. Jinak se žádné další změny dít nebudou. Karta nabídne celkem slušnou nabídku třech DisplayPortů a dvou HDMI. K dostání bude již ze základu přetaktovaná varianta s frekvencí 1845 až 1875 Mhz. Základní non-OC varianta má tak 1770 až 1807 Mhz.

Grafika bude dále disponovat dvojicí biosů, jeden pro tichý chod a druhý pro vyšší výkon. Datum vydání a přesná cena zatím není známá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama