novy-iphone-jiz-dnes
Apple Novinka Nový iPhone již dnes

Nový iPhone již dnes

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 6. 2009 00:00 1

Nový iPhone 3GS se ve Spojených státech začne prodávat tento pátek a fanoušci se již nyní nemohou dočkat Steva Jobse.  

Reklama


I když není jasné, kdy se Jobs opět ukáže, je velmi pravděpodobné, že tak učiní při představení nového zařízení. Akcie Apple se tento rok zvedly již o šedesát procent a návrat známého šéfa, který byl šest měsíců v pozadí kvůli nemoci, jim ještě přilepší.

Zatímco se Jobs léčil kvůli rakovině slinivky, vedl Apple Tim Cook, který také dohlížel na dokončování nového iPhonu. Mezi nejvýznamnější přednosti iPhonu 3GS patří větší výdrž baterie, rychlejší procesor, vylepšený fotoaparát a podpora hlasového ovládání.

Nový iPhone již dnes
i Zdroj: PCTuning.cz

iPhone 3GS by měl přímo konkurovat BlackBerry od společnosti Research in Motion a Pre od Palmu, které jsou v poslední době v USA velmi oblíbené. 3GS se dnes začne prodávat v USA a sedmi dalších zemích. Rozdíl je však v tom, že při vydání 3G iPhonu se před obchody Apple tvořily dlouhé fronty, což se dnes prakticky neděje.

Nový iPhone dostal pozitivní hodnocení od gigantů jako Wall Street Journal a News York Times, někteří další recenzenti však podotkli, že mezi iPhonem 3G a 3GS není zas velký technologický rozdíl. Podle analytika Briana Marshalla Apple v prvním čtvrtletí počínajícím tento pátek prodá 5 milionů nových iPhonů - o třetinu více, než se v tom samém období prodalo iPhonů 3G.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama