novy-jednodeskovy-pocitac-arduino-je-na-svete-ziskal-wi-fi-bluetooth-nfc-a-ir-port
Novinka Nový jednodeskový počítač Arduino je na světě. Získal Wi-Fi, Bluetooth, NFC a IR port

Nový jednodeskový počítač Arduino je na světě. Získal Wi-Fi, Bluetooth, NFC a IR port

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 5. 2016 15:00 1

Řada kompaktních programovatlených vývojových desek Arduino se nyní dočká nového přírůstku pojmenovaného jako Arduino Primo. Nově nabídne tento jednodeskový systém celkem rozsáhlé možnosti bezdrátového připojení.

Reklama

Oproti starším modelům se dočkáme možnosti bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi, Bluetooth, NFC a také integrace infračerveného portu. Výrobce systému Arduino.org navázal spolupráci s firmou Nordic Semiconductor a je tedy logické, že čipem tohoto partnera osadil i nový model Primo. 

Nový jednodeskový počítač Arduino je na světě. Získal Wi-Fi, Bluetooth, NFC a IR port
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jedná se o 32bitové SoC NRF52832 s procesorovým jádrem Cortex M4f s 512 kB flash paměti a 64kB operační pamětí. Výhodou tohoto SoC je, že pro jeho napájení je zapotřebí pouhých 1,7 voltu.   Primo je pozoruhodné zejména díky tomu, že se výrobci povedlo nabídnout na takto jednoduchém jednodeskovém a malém počítači zmíněné bezdrátové technologie. K dostání by ale měla být také levnější varianta Primo Core bez Wi-Fi. 

Jediné, co zatím neznáme, je cena nového vývojářského počítače. Prvně bude nejspíše nová deska veřejně odhalena v rámci akce Maker Faire Bay Area, která začíná zítra a kde bychom se mohli dočkat také informace o ceně. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama