Nový monitor od MSI využívá Rapid IPS panel
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Nový monitor od MSI využívá Rapid IPS panel

Nový monitor od MSI využívá Rapid IPS panel

David Jiránek

David Jiránek

15. 7. 2021 17:00

MSI rozšiřuje svoji nabídku herních monitorů o nový model s obnovovací frekvencí 165 Hz. Na 27 palcích dostaneme QHD rozlišení a slušné barevné podaní za cenu okolo 400 euro.

Reklama

Nový monitor Optix G273QPF se řadí do kategorie 27palcových modelů určených pro hráče kompetitivních titulů. Nabídne totiž vysokou obnovovací frekvenci 165 hertzů a podporu AMD FreeSync. Pokud máte grafickou kartu od konkurenční Nvidie, jistě vás potěší také G-Sync Compatible certifikace. Panel o rozlišení 2560 × 1440 pixelů je typu Rapid IPS. Jeho hlavní zbraní je tak 1ms doba odezvy. Samozřejmě jde zejména o marketingový pojem, nicméně i ostřílení hráči tímto kusem nepohrdnou.

Barevné podání vypadá dle specifikací celkem slušně. Výrobce slibuje 99% pokrytí sRGB a 93% pokrytí DCI-P3 barevného spektra. Na levnější herní monitor jde o slušné hodnoty. Maximální jas se zastavil na 300 cd/m2.

Nový monitor od MSI využívá Rapid IPS panel
i Zdroj: PCTuning.cz

Z konektivity můžeme jmenovat dvojici HDMI 2.0b, jeden DisplayPort 1.2 a audio výstup. Monitor se obešel bez rozšiřujících USB za účelem snížení ceny. Stojan nabízí náklon dopředu a dozadu v rozsahu 25°, otočení do obou stran o 45° a pivot o 90°.

MSI Optix G273QPF rozšíří nabídku výrobce od 22. července za cenu okolo 400 euro. České ceny ani uvedení do prodeje v tuzemských eshopech zatím není známo. Prozatím je k dostání velmi podobně vybavený model MSI Optix G273QF za necelých 10 tisíc Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama