Nový prémiový notebook od Dynabook přichází na trh, vydrží až 11 hodin a váží pouhý kilogram
i Zdroj: Dynabook
Novinka Nový prémiový notebook od Dynabook přichází na trh, vydrží až 11 hodin a váží pouhý kilogram

Nový prémiový notebook od Dynabook přichází na trh, vydrží až 11 hodin a váží pouhý kilogram

David Jiránek

David Jiránek

28. 6. 2022 17:45

Společnost Dynabook představuje novou prémiovou řadu X a notebook Portégé X40L-K určený k práci. Nabídne slušnou výdrž na baterii a velmi lehké tělo.

Reklama

Ultratenký design bude hlavním znamením notebooku Portégé X40L-K. Jeho hlavním lákadlem je totiž tělo s tloušťkou 15,9 mm a váhou jeden kilogram. Jde o 14palcový stroj s poměrem stran 16:10, tudíž vhodnější spíše na práci.

Specifikace zahrnují 12. generaci Intel Core procesorů s certifikací Intel Evo. Dále až 32 GB LPDDR5 RAM na frekvenci 4800 Mhz a 1TB úložiště PCIe Gen 4.0. Baterie má kapacitu 65 WH a měla by vydržet až 11 hodin provozu.

Firemní stroje, kam se Portégé X40L-K řadí, tradičně disponují slušnou dávkou portů. Ani zde tomu není jinak, nechybí totiž dva Thunderbolty 4, další dvě rychlá USB-A 3.2, HDMI 2.0 a gigabytový ethernet. Třešničkou na dortu je slot pro micro-SD kartu a 3,5mm jack. O bezdrátové připojení se stará Wi-Fi 6E a volitelně LTE modem.

Notebook prošel certifikací MIL STD 810H, tudíž nabídne zvýšenou odolnost proti pádům, změnám teplot, nárazům vibracím a náročným podmínkám. Softwarovou bezpečnost podpoří Microsoft Secured-core certifikace a biometrická čtečka otisků prstů zabudovaná v zapínacím tlačítku. Zajímavostí je také pant umožňující vyklopení displeje do úhlu 180°.

Notebook bude k dispozici na evropském trhu od srpna 2022. Notebooky Dynabook Portégé zakoupíte také u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama