nvidia-chysta-gtx-2080-founders-edition-se-dvema-vetraky
Novinka Nvidia chystá GTX 2080 Founders Edition se dvěma větráky

Nvidia chystá GTX 2080 Founders Edition se dvěma větráky

Petr Válek

Petr Válek

10. 8. 2018 11:00 50

Podle všeho Nvidia koncem tohoto měsíce uvede nové grafické karty nVidia GTX z řady 20x0. Sama údajně chystá dvouvětrákovou GTX 2080 Founders Edition.

Reklama

Uvedení nových grafických karet Nvidie je nejspíš za rohem. Má k němu dojít koncem měsíce a nejen my jsme zvědaví, jak na tom budou nové čipy s výkonem. Podle uniklých informací jsou postaveny na grafickém jádře Ampere s označením GA104. Oba modely, konkrétně GTX 2070 a GTX 2080, ponesou paměti GDDR6 s 384-bit paměťovou sběrnicí. Paměťová propustnost bude dosahovat 864 GB/s respektive 960 GB/s

Nejzajímavější je však informace, která se objevila na webu BenchLife, který už v minulosti vypustil do světa dost zajímavých zákulisních informací, které se následně potvrdily. Tvrdí, že GeForce GTX 2080 Founder’s Edition bude poprvé mít otevřené chlazení. Tedy můžeme očekávat masivní chladič, na který jsme zvyklí od všech ostatních výrobců, který sice bude ohřátý vzduch foukat do skříně. A narozdíl od klasického Founders chladiče používaného doposud tedy můžeme očekávat výrazně lepší provozní vlastnosti. Samozřejmě pokud použití takového řešení s více větráky neznamená, že nový grafický čip má extrémní spotřebu a velké nároky na chlazení. Každopádně ale ať už to bude jakkoliv, podstatná informace je, že Founders edition už nebude mít chlazení, které je spíš za trest. Speciálně, když to bude pravděpodobně jediná varianta karty, kterou si v prvních dnech po uvedení budeme moci pořídit.

Nvidia chystá GTX 2080 Founders Edition se dvěma větráky
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavý "únik" pochází přímo od oficiálního zástupce společnosti Galaxy, která má grafické karty s čipy Nvidia ve svém portfoliu. Doslova řekl toto

“The release time of the next-generation NVIDIA graphics card will not be far away. Players will be able to see the information about the new graphics card in September. The performance will certainly have a breakthrough growth, and will support the most advanced NVIDIA ray tracing technology. Game player is a good news!

Of course, GALAXY’s non-public version of the design is also in the process of planning, the next generation of new graphics will still follow the Hall of Fame, GAMER, the many advantages of the series, and innovate in the shape and heat, giving players a better game Experience and visual enjoyment, in order to enrich the needs of players, we plan to create a new series in the graphics card, specifically what shape and positioning, first give everyone a suspense, but I can guarantee that will not disappoint everyone!” 

Tedy tvrdí, že informace o nových grafikách (recenze?) budou na trhu nejpozději v září a že se můžeme těšit na značný, doslova pak průlomový, nárůst výkonu. A potom už jenom informaci o tom, že Galaxy samozřejmě přijde se svojí upravenou řadou karet založených na nových čipech. Jestli to jsou jen reklamní řeči nebo to bude fakt, na to si ještě chvíli počkáme. Každopádně informace o uvedení pochází z oficiálního zdroje, takže určitě nějakou váhu má.

Jaké jsou vaše očekávání a těšíte se na nové Nvidie? 

Zdroj: 1 2 a 3
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama