nvidia-pry-nepredstavi-nove-grafiky-na-gdc-ani-gtc
Novinka Nvidia prý nepředstaví nové grafiky na GDC ani GTC

Nvidia prý nepředstaví nové grafiky na GDC ani GTC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 3. 2018 15:15

Webový magazín Tom's Hardware uvádí, že Nvidia nechce představit žádnou z nových grafických karet ani v rámci veletrhu herních vývojářů GDC (Game Developers Conference), ani v rámci akce GTC (GPU Technology Conference).

Reklama

A to i přesto, že se už notnou dobu objevují zvěsti o tom, že se Nvidia chystá oznámit své dvě nové architektury již v příštím měsíci. Podle předchozích zvěstí by mělo jít o architekturu Turing zaměřenou na těžbu kryptoměn a Ampere, která by měla zastřešovat spotřebitelské herní grafiky GeForce. Velkou neznámou je stále spotřebitelská verze grafiky s čipem Volta. 

Podivné je také to, že zatím nelze získat žádné informace z výrobních zdrojů blízkých společnosti Nvidia, které podle všeho mlčí, nebo zatím neobdržely žádné informace. Z toho lze vyvozovat, že blízké oznámení nových grafik (už příští měsíc) nejspíše nehrozí. Nvidia totiž s novými grafikami a architekturou nemusí nijak zásadně spěchat z důvodu nízkého tlaku konkurence a dostatečné poptávky po současných grafikách. 

Nvidia prý nepředstaví nové grafiky na GDC ani GTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnohem pravděpodobnější scénář mluví o červnovém (srpnovém) představení nových grafik. Podle něho bychom se ale měly dočkat představení produktu Ampere pro profesionální a serverový segment a přesunutí architektury Volta do spotřebitelské sféry. To by umožnilo využití Volty pro celou generaci grafik až do příštího roku. 

Stále ale jde jen o spekulace a ani jeden ze scénářů není oficiálně potvrzený. Je ale velice nepravděpodobné, že Nvidia odhalí některou z nových grafik už v příštím měsíci. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama