Nvidia snižuje v Evropě cenu nových Founders edic grafik
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Nvidia snižuje v Evropě cenu nových Founders edic grafik

Nvidia snižuje v Evropě cenu nových Founders edic grafik

David Jiránek

David Jiránek

5. 12. 2022 17:15 3

Nvidia lehce snížila cenovky u dvojice nových grafik ze série GeForce RTX 40. Nižší cena se zatím promítla jen do kusů dostupných na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Nová generace grafik GeForce RTX 40 vyrazila cenou nejednomu zájemci dech. Nemluvíme teď o vrcholném modelu GeForce 4090, obdoba z minulé série totiž rovněž stála pořádnou sumu. Levnější osmdesátková série dříve patřila k jasné volbě u náročných hráčů, letos jde o spíše prémiovou řadu. Proto je také každé zlevnění vítané, k čemuž právě došlo.

GeForce RTX 4080 ve Founders edici na oficiálním německém shopu Nvidia zlevnila z 1 469 euro na 1 399 euro. Pokles ceny v přepočtu o skoro dva tisíce korun pár týdnů po vydání není špatný. Přesto je doporučená i reálná cena na eshopech stále velmi vysoká.

Nvidia snižuje v Evropě cenu nových Founders edic grafik
i Zdroj: Nvidia

V případě vrcholové GeForce RTX 4090 přišlo zlevnění o 110 euro na aktuálních 1 859 euro. Nižší ceny by se měly promítnout také u partnerů, kteří prodávají Founders edice.

Snížení cen jistě není náhodné. Blíží se totiž vydání RDNA3 grafik od AMD. K tomu by mělo dojít v průběhu příštího týdne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama