Nvidia zakázala MSI prodávat novou verzi RTX 3060 kvůli jménu
i Zdroj: MSI
Novinka Nvidia zakázala MSI prodávat novou verzi RTX 3060 kvůli jménu

Nvidia zakázala MSI prodávat novou verzi RTX 3060 kvůli jménu

David Jiránek

David Jiránek

26. 4. 2023 16:00 18

Každý výrobce grafických karet přistupuje k pojmenování svých verzí různě. Ruku na srdce, některá pojmenování jsou zbytečně dlouhá nebo matoucí. MSI ovšem vybralo názvosloví, které se nelíbilo ani Nvidii.

Reklama

Nvidia podle magazínu HKEPC zakázala MSI prodávat novou verzi grafiky GeForce RTX 3060 Ti. Důvod je celkem jednoduchý, celý název je totiž zavádějící. MSI totiž zvolilo chladič SUPRIM, který běžně využívá u vyšších řad. Pro model RTX 3060 Ti se ale společnost rozhodla název lehce upravit na SUPER 3X, což zapříčinilo problémy.

Nvidia totiž využívala slovíčko SUPER k označení výkonnějších verzí grafik ze stejné série. Takto jsme se mohli setkat například s RTX 2060 SUPER. Název RTX 3060 Ti SUPER 3X tedy naznačoval, že Nvidia vydala omlazenou generaci grafiky, což se samozřejmě nestalo.

MSI muselo grafickou kartu na Asijském trhu stáhnout a jinam do světa se rovněž nedostane. Nešťastné pojmenování tak akorát přitížilo logistice výrobce. Zda výrobce vydá model pod označením SUPRIM není jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama