O (ne)užitečnosti chytrých hodinek: Končí jedna vize?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek O (ne)užitečnosti chytrých hodinek: Končí jedna vize?

O (ne)užitečnosti chytrých hodinek: Končí jedna vize? | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

11. 11. 2016 03:00 35

Seznam kapitol

1. Milonová katastrofa 2. Luxusní hodinky nejsou jen luxusní obal 3. Pod zlatem hliník 4. Co je na Apple Watch super?
5. A co je špatné? 6. Chytré hodinky – praktické, ale problémové 7. Žádný luxus, jen minimapa pro žití

Chytré hodinky nejsou hit, hlásají zpravodajské servery. Apple jich za kvartál prodal pouze milion, zatímco loni to byly ve stejném období skoro čtyři miliony! Prodeje se propadly o tři čtvrtiny! Celý ten koncept malých počítačů na zápěstí je zjevně odsouzen k zániku. Zkáza a zmar, zkáza a zmar!

Reklama

Co je na Apple Watch super?

PLUS: Geniální notifikační centrum

Základní funkcí hodinek je upozorňování na události – hlavně zprávy. Fakt, že se někam řítíte a hodinky vás upozorní na to, že vám někdo píše, že na vás čeká a kde, je fantastický. Je tím lepší, čím je více hnusně a čím méně se vám chce vytahovat mobil. S opravdu velkým smartphonem Plus verze je to doslova k nezaplacení. Navíc můžete elementárně reagovat a z reakce obvykle protějšek pozná, že jste v pohybu.

PLUS: Praktické miniaplikace

Nejlepší a nejpraktičtější aplikací je naprosto skvělé Počasí, následované minifunkcí, která říká, kdy v daný den ve vaší lokalitě vychází a zapadá Slunce. Při pohybu v terénu k nezaplacení! Rovněž haptická navigace je velice dobrá, i když je relativně komplikovaná na použití a aby mapy plně fungovaly, potřebujete telefon s aktivním datovým připojením. Možnost ovládání přehrávání hudby – super, pokud vás zaujme písnička, nemusíte lovit telefon po kapsách, abyste se podívali na to, jak se jmenuje. Kalendář – výborný, praktický.

O (ne)užitečnosti chytrých hodinek: Končí jedna vize?
i Zdroj: PCTuning.cz

PLUS: Sledování aktivity

Hodinky nejenže sledují vaši aktivitu, ale informují vás o ní a taky vás pošťuchují. Postav se, hýbej se – je to taková trenérská šikana, ale neintruzivní šikana. Měření tepu – rovněž plus. Tyhle funkce jsou tak dobré, že i kritici smart watch tvrdí, že to je vlastně „jenom předražený sporttester“. Není, ale sledování aktivity je vyřešené opravdu dobře.

PLUS: Handsfree

Handsfree nepoužívám až tak často, ale je v mnoha případech praktické pro rychlé vyřízení hovoru, pokud nemůžete vytáhnout telefon.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama