o2-pokrylo-dalnici-d1-z-prahy-do-brna-rychlymi-mobilnimi-daty-lte
Apple Novinka O2 pokrylo dálnici D1 z Prahy do Brna rychlými mobilními daty LTE

O2 pokrylo dálnici D1 z Prahy do Brna rychlými mobilními daty LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2014 23:30 6

Sledovat televizní vysílání bez přerušení z pražského Chodova až do brněnských Popůvek už nebude žádný problém. Operátor O2 totiž dokončil pokrytí D1 z Prahy do Brna mobilním internetem LTE. Signál na frekvenci 800 MHz zajišťuje celkem 37 základnových stanic rozmístěných v okolí dálnice.

Reklama

„LTE jsme na D1 začali spouštět už koncem září. Kompletní pokrytí jsme dokončili tento týden. Naši zákazníci si tak můžou zkrátit dlouhou chvíli třeba sledováním filmů nebo mobilní televize O2TV Go, a to plynule a bez přerušení po celou dobu cesty,“ říká Jindřich Fremuth, ředitel divize rezidentních zákazníků O2 Czech Republic, a zároveň doplňuje: „To se samozřejmě týká pouze spolujezdců. Tablety a mobily za volant nepatří.“

Technologie LTE umožňuje bleskové načítání webových stránek, sdílení fotografií a videí nebo hraní online her. Pro využívání sítí čtvrté generace je potřeba zařízení, které LTE podporuje, a také nový typ SIM karty – tzv. USIM. Zákazníci si ji mohou zdarma vyměnit na kterékoli prodejně O2.

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama