od-unora-pristiho-roku-dostane-kazdy-telefon-android-10
Novinka Od února příštího roku dostane každý telefon Android 10

Od února příštího roku dostane každý telefon Android 10

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 10. 2019 16:00

Společnost Google chce, aby se nové verze operačního systému dostávaly na chytré telefony co nedříve. Zpřísnila tak podmínky pro výrobce smartphonů, kteří je budou muset do puntíku dodržovat, pokud pro svá nová zařízení budou chtít získat certifikaci.

Reklama

Dosud byla situace taková, že výrobci mohli do svých telefonů instalovat starší verze systému Android a nikoli tu aktuální. Trh tak byl doslova zaplaven mobily se systémem, který měl nejlepší dny už dávno za sebou. Tomu však ale brzy odzvoní a od prvního února příštího roku se celá věc mnohem zjednoduší.

Každý smartphone uvedený od tohoto data bude totiž muset přijít na trh s Androidem 10 a žádným jinym. To je rozhodně dobrá zpráva pro zákazníky a profitovat z tohoto kroku bude samozřejmě i společnost Google, která pro nově vydané telefony bude moci jednodušeji připravovat včasné aktualizace zabezpečení.  

Po 31. lednu budou výrobci moci uvádět do prodeje telefony s Androidem 9.0 Pie pouze v případě, že certifikaci na software smartphone získal ještě před tímto termínem.

Od února příštího roku dostane každý telefon Android 10
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama