OLED monitor nabídne také Dough, zaujme především vzhledem
i Zdroj: Dough
Novinka OLED monitor nabídne také Dough, zaujme především vzhledem

OLED monitor nabídne také Dough, zaujme především vzhledem

David Jiránek

David Jiránek

13. 12. 2022 15:10

Další z výrobců odhaluje svůj herní OLED monitor. Dough je značka u nás méně známá, jejich monitor ovšem může zaujmout například díky velmi minimalistickému vzhledu a dvěma povrchovým úpravám skla.

Reklama

Dough se při tvorbě panelu nechal inspirovat ohlasy své komunity. Nový model Spectrum ES07E2D nabídne úhlopříčku 27 palců a QHD rozlišení. W-OLED panel (White organic light emitting diode) vyrobí LG a obnovovací frekvence dosáhne až na 240 Hz. Barevné pokrytí upřesněno nebylo, nicméně by monitor měl být kalibrován z výroby a poskytne 10bitovou barevnou hloubku.

Maximální jas dosáhne 450 nitů, v HDR režimu pak až 1000 nitů (3 % obrazovky). Nechybí HDR10 režim a certifikace DisplayHDR True Black 400. Hráče pak potěší kompatibilita s G-Sync a certifikace AMD FreeSync Premium Pro.

O připojení se stará dvojice HDMI 2.1a, jeden DisplayPort 1.4 a USB-C s podporou DP1.4 a 100W napájením. Je tak vidět, že výrobce nemyslel jen na hráče a jedním USB-C kabelem můžete připojit například notebook. Nechybí USB hub a KVM switch.

OLED monitor nabídne také Dough, zaujme především vzhledem
i Zdroj: Dough

Zajímavostí je, že se Dough rozhodli osadit monitor lesklým sklem kryjícím displej. Uživatelé tak získají o trochu ostřejší obraz a sytější barvy za cenu znatelnějších odrazů od okolí.

Vzhled je velmi minimalistický a přední stranu lemuje tenký rámeček bez jakéhokoliv brandingu. V obdobném duchu se nese i stojan, který nezabere příliš místa na stole. Předobjednávky startují na 649 dolarech, plná cena bude následně 1100 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama