operacni-system-fuchsia-by-google-mohl-pouzivat-uz-za-3-roky
Novinka Operační systém Fuchsia by Google mohl používat už za 3 roky

Operační systém Fuchsia by Google mohl používat už za 3 roky

Martina Lipertová

Martina Lipertová

21. 7. 2018 11:00 1

Operační systém Fuchsia je poměrně nenápadným projektem Google, jehož existence byla odhalena přibližně před dvěma roky, kdy jihokorejská společnost začala pomalu zasílat kód do svého uložiště na GitHub. Loni se psalo o tom, že Fuchsia se rozrostla o aktuální systém UI s názvem „Armadillo“, to je ale asi tak všechno. Projekt vzniká veskrze nenápadně, stranou všeho dění. Jako by se jednalo o něco nepříliš podstatného. Ale jak vyplývá ze zprávy společnosti Bloomberg, Google by tímto systémem chtěl sjednotit všechna svá zařízení. A minimálně do chytrých domácností by ho chtěl dostat velice brzo.

Reklama

Fuchsia OS je podle všeho vyvíjený tak, aby fungoval ve všech zařízeních od Googlu a mohl nahradit systémy Android a Chrome OS. Kromě toho se počítá s tím, že bude pohánět hardware chytrých domácností.

Operační systém Fuchsia by Google mohl používat už za 3 roky
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě mnohem ambicióznější je ovšem časový rámec. Tým prý doufá, že Fuchsia OS se do tří let dostane do chytrých domácností a do pěti let do všech ostatních zařízení včetně telefonů a notebooků.

Hlavní výhodou Fuchsie by měla být lepší integrace mezi platformami, která mezi OS Chrome a Android v současné chvíli moc nefunguje. Další výhodou je pak bezpečnost. Fuchsie by podle všeho chtěla konkurovat pevněji uzamčenému iOS od Applu.

K plánům Fuchsie se zatím nepřihlásil žádný z představitelů společnosti Google. Mluvčí společnosti pro The Verge uvedl: „Fuchsia je jedním z mnoha experimentálních open source projektů společnosti Google. V tuto chvíli o projektu neposkytujeme žádné další informace“.

Pokud se tedy Fuchsia má dostat do našich mobilů, počítačů a chytrých domácností, bude to trvat ještě hodně dlouhou dobu.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama