Operační systém Huawei HarmonyOS je na 90 milionech chytrých telefonů
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Operační systém Huawei HarmonyOS je na 90 milionech chytrých telefonů

Operační systém Huawei HarmonyOS je na 90 milionech chytrých telefonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 9. 2021 16:26

Huawei je zhruba ve třetině svého ambiciózního plánu. Už dříve totiž oznámil, že svůj operační systém HarmonyOS, což je náhrada za populární Android, dodá do konce roku na 300 milionů zařízení.

Reklama

Dle nejnovějších čísel ma nový HarmonyOS za sebou už více než 90 milionů instalací. Připomeňme, že na začátku června registroval pouze 10 milionů instalací, o dva měsíce později už firma hlásila 70 milionů instalací a během několika posledních dní si systém připsal dalších 20 milionů instalací. 

HarmonyOS je tak zhruba v třetině plánu Huawei. Ten se už dříve nechal slyšet, že chce na svou novou platformu ještě letos přivést minimálně 300 milionů zařízení –200 milionů smartphonů a na 100 milionů chytrých zařízení od jiných výrobců.

Využití vlastního operačního systému znamená, že firma už není plně závislá na Androidu. Sankce, které Spojené státy vůči firmě Huawei zavedly, Googlu zakazují poskytovat technickou podporu novým modelům telefonů Huawei a zpřístupňovat platformu Google Mobile Services. Nové přístroje čínského výrobce jsou tak ochuzeni pro populární aplikace a služby. 

Huawei uvítá, když HarmonyOS začnou využívat i další výrobci smartphonů. Svůj záměr HarmonyOS použít už oznámila společnost HMD Global, která ho nasadí v Nokiích určených primárně pro čínský trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama