panasonic-uvadi-na-trh-odolny-2-v-1-toughbook-cf-xz6
Novinka Panasonic uvádí na trh odolný 2 v 1 Toughbook CF-XZ6

Panasonic uvádí na trh odolný 2 v 1 Toughbook CF-XZ6

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 6. 2017 11:15

Firma Panasonic do svého portfolia pro byznys sféru zařadila nové hybridní zařízení 2 v 1 Toughbook CF-XZ6. Jak už název napovídá, jedná se o zařízení se zvýšenou odolností.

Reklama

Model CF-XZ6 je notebook s odpojitelným displejem, který lze tím pádem využít i jako tablet. Ideální je pro práci v terénu, ale třeba také pro zdravotnické účely. Oproti ostatním modelům řady Toughbook se ale může pochlubit o poznání elegantnějším designem. 

Co se odolnosti týče, tento nemá certifikaci MIL-STD a krytí IP, nicméně byl testován na odolnost proti pádům do cca 76 centimetrů. Vydržet by měl také tlak do hmotnosti 100 kilogramů. Vzhled kombinuje matný černý nástřik na zádech displeje a stříbrný dok s klávesnicí. U něho je zajímavý především kulatý touchpad. 

Panasonic uvádí na trh odolný 2 v 1 Toughbook CF-XZ6
i Zdroj: PCTuning.cz

V útrobách tabletu najdeme procesor Intel Core i5-7300U s podporou vPro, kterému sekunduje 8 GB operačních pamětí. Pro systém Windows 10 Pro a data slouží 256GB SSD. Samotný displej má úhlopříčku 12", je typu IPS a nabídne 10bodové dotykové ovládání s podporou využití aktivního stylusu. Rozlišení displeje je Quad-HD, tedy 2160 × 1440 pixelů. 

Nutno dodat, že 2 in 1 zařízení Toughbook CF-XZ6 se zatím u nás neprodává a možná ani nebude. K dostání je ale třeba ve Velké Británii za částku 1 539 liber, což je zhruba 46 000 Kč. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama