PC tuning v pravém slova smyslu - delid Ryzenu 7000 pomocí zubní nitě a žehličky
i Zdroj: Tassi Ham
Novinka PC tuning v pravém slova smyslu - delid Ryzenu 7000 pomocí zubní nitě a žehličky

PC tuning v pravém slova smyslu - delid Ryzenu 7000 pomocí zubní nitě a žehličky

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

21. 3. 2023 18:00 7

Ono to opravdu funguje a navíc se to zdá i velice jednoduché. Žehličku a zubní nit je běžná součást skoro každé domácnosti, takže nač čekat? Hurá delidovat!

Reklama
Reklama

Už dlouho jsme neviděli takový vpravdě kutilský přístup k vylepšení PC. Dnes má každý milionové sofistikované nástroje, měřiče, CNC mašiny a celé týmy odborníků za zadkem. Když ale vidíme, kterak se dá i s domácími potřebami dosáhnout kvalitních výsledků, je vidět že PC tuning má stále své místo. Jihokorejský youtuber Tassi Ham zveřejnil krátké video, jak s pomocí zubní nitě a žehličky delidoval nový Ryzen 7000. Delid tohoto CPU je obtížnější, jelikož tvar IHS připomíná chobotnici a mezi chapadly jsou maličké součástky, které by měly po delidu zůstat na místě. 

A tady přišel Tassi s geniálním nápadem. Vzal zubní nit, provlékl ji pod každým chapadlem a tahem k sobě (směrem od CPU) jednoduše nití dané chapadlo „odlepil“. Zopakoval osmkrát a hle, IHS je připraveno k sejmutí. Ale protože mezi CPU a IHS samozřejmě dlí ještě teplovodivá pasta, bude potřeba jí také pomoci. Tassi to vyřešil žehličkou. Tu položil na záda, na CPU napatlal trochu teplovodivé pasty a dal CPU na 30 sekund na žehličku, aby se IHS uvolnilo. Pochopitelně poté na CPU nesaháme holou rukou, pokud si nechceme opatřit drsňácké popáleniny. Nu a delid je hotov. Jednoduché, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama