Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom

Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

25. 10. 2017 07:00 11

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Zpracování exteriéru a přibalené příslušenství 3. Zpracování interiéru 4. Instalace komponent 5. Závěr

Pokud očekáváte od své počítačové skříně oslnivý a přitom elegantní design, kvalitní zpracování, nízkou hlučnost a přívětivou cenu, pak by neměl tenhle kousek od firmy Phanteks ujít vaší pozornosti. Navíc je kompletně izolovaná, nezabere příliš místa a její LED podsvícení nepůsobí nijak rušivě. Bude ozdobou vašeho herního koutku.

Reklama

Koupě skříně Phanteks Eclipse P400s TG bylo rozhodnutí, kterého rozhodně nelituji. Za investovaných 2 600 korun rozhodně stojí. Ve skříni díky perfektní organizaci není patrná žádná kabeláž, komponenty PC jsou nádherně vidět díky bočnici z tvrzeného skla.

Skříň se dá snadno osadit vodním chlazením o maximálním rozměru 280mm. Při použití 360 mm radiátoru se ochudíte buď o možnost použití mechanických pevných disků, nebo o jeden ventilátor, v čemž spatřuji zásadní nedostatek. Druhý nedostatek též souvisí s vodním chlazením. Radiátor s větráky není možné umístit na strop skříně. Kéž by jen byla skříň  o 25 mm vyšší...

O airflow ve skříni se stará až šest ventilátorů. Na zadní stranu lze osadit pouze 120 mm, na přední a horní straně máte možnost volby mezi 120 a 140 mm (v případě varianty 140 mm osadíte na přední stranu pouze dva). Teplota netaktovaného, vodou chlazeného CPU Core i7 7700k při zátěži v této skříni málokdy překročí slušných 55 stupňů.

Skříň je opatřena protihlukovým materiálem znemožňujícím přenos vibrací a nadměrného hluku do okolí. Celé šasi je z kovu, plastové jsou pouze průduchy pro ventilaci na předním krytu skříně.

Prostor pro zdroj a pevné disky je kompletně kryt tunelem. Dle potřeby můžete vyjmout kryt pro hard disky, čímž získáte možnost osadit tři ventilátory, popřípadě se pochlubíte kapacitou svého plotnového disku. Na tunel lze umístit nálepku vašeho oblíbeného výrobce desek. V mém případě jsem použil vkusnou nálepku (The Ultimate Force) přiloženou k základní desce ASUS.

Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Osvit celé skříně zajišťuje dvojice RGB LED pásků. Skříň má deset barev podsvícení ve třech různých režimech. Mohou svítit buď staticky, mohou pulzovat nebo měnit barvy. Samozřejmě je lze delším stiskem i úplně vypnout.

Do skříně lze instalovat dva SSD a dva mechanické pevné disky. V zadní části skříně je dostatečný prostor pro organizaci veškeré kabeláže, přičemž v přední části skříně díky gumovým průchodům a celkovému důmyslnému zpracování nejsou téměř patrné.

V této konkrétní skříni byly nainstalovány následující komponenty:

Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

Miditower od Phanteksu nepůsobí nijak robustně. S rozměry 210 × 465 × 470 mm se řadí spíše k menším miditowerům. O to překvapivější je skutečnost, s jakou grácií se všechny komponenty dovnitř vejdou. Skříň nepůsobí nijak přeplácaně a vzhledem k menším rozměrům je zajištěno lepší chlazení díky rychlejší výměně  vzduchu ve vnitřním prostoru skříně.

Phanteks Eclipse P400s TG: Praktičnost i elegance v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na závěr bych rád poděkoval společnosti Asus, která do této testovací herní sestavy věnovala vyztuženou desku Asus TUF Z270 Mark 1 s paticí 1151 pro procesory Intel sedmé generace.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama