Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2

Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

5. 11. 2009 03:00 26

Seznam kapitol

1. Výherce, tak trochu jinak... 2. Rozhovor 3. Stylizace 4. Desktopový veterán 5. Bezšroubková montáž kvalitně aneb interiér... 6. Mateřská škola Javornice

Neuplynulo ani tolik dní a máme tady další, tentokráte „kulaté“ pokračování soutěže Pimp my Computer. Proč kulaté? Protože už je desáté v pořadí. A zároveň jsem velice potěšen, že právě toto kolo je tak trochu odlišné a zvláštní. Nebudu ale zatím prozrazovat více, vše bude řečeno v následujícím textu.

Reklama
Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Upřímně řečeno, dnešní kolo je zvláštní z několika důvodů. Tím prvním, je už například vylosovaná sestava, jejích parametry již dávno nepatří k těm nejvýkonnějším. Dalo by se možná i říci, že se jedná o takového počítačového důchodce, i když na první pohled celá sestava vypadá ještě o něco hůře, než doopravdy je. 

Než se však dostanu ke konkrétním specifikacím a detailnějším fotografiím, měl bych bezpochyby zmínit již konečně výherce desátého kola soutěže Pimp my Computer, neméně důležitý je však i sponzor, respektive v pro toto kolo bude vhodnější použití množného čísla, tedy sponzoři. Za jejich podporu a záštitu velice děkujeme!

Sponzory desátého kola soutěže Pimp my Computer jsou Mironet, s.r.o. a CZC, s.r.o.

Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní již ale žádné oddalování a opravdu pojďme představit dnešního výherce. Tím však není můž, tak jak bylo v posledních kolech obvyklé, ale podruhé za dobu trvání soutěže, se jedná o ženu. Výherkyní je tedy paní Věra Dusilová. Upřímně řečeno jsem poměrně dosti překvapen, že zástupkyně ženského pohlaví mají takové štěstí a dostali se do finále soutěže v takto hojném počtu. Nerad bych, aby to působilo jako diskriminace pohlaví, ale upřímně – kdo by čekal poměr žen a můžu 2/8 v soutěži, která je svým zaměřením opravdu spíše směrována mužům. Nicméně paní Věra se od všech ostatních výherců ještě o něco odlišuje, jelikož jak stylizace, tak použití počítače je opravdu dosti netypické. Tedy možná lépe řečeno nečekané!

Než však prozradím směr stylizace a další podrobnosti, pojďme nahlédnout na fotografie a specifikace přihlášené a vylosované sestavy.

Pimp my Computer 10

Procesor: Intel Pentium III 933MHz
Základní deska:Intel/Foxconn (2xSDR, USB)
Grafická karta:integrovaná
Operační paměť:128MB SDR
Pevný disk:Western Digital PATA 20GB
Napájecí zdroj:IBM 250W ATX
Optická mechanika:CD-ROM 24x LG

Tvorba tučňáčí rodinky může začít...


Pokud se podíváte na tabulku se specifikacemi, tak by se mohlo zdát, že se ještě nejedná o tak zastaralý hardware. Při pohledu na fotografie to je však opravdu o něco horší. Jedná se totiž o tzv. značkový počítač od společnosti IBM s dosti atypickým hardware (myšleno rozměrově), jež je zakomponován do case typu desktop. V registračním e-mailu byla přiložena i fotografe celé sestavy, tedy i periferií a jejich standardního uložení. Je patrné, že i při výrobě nábytku bylo počítáno s tímto formátem skříně a tak desktop příjemně zapadá do masivního dřevěného stolu. Hůře již pak vypadá 14“ CRT monitor s externím filtrem, který musí být velice příjemným zážitkem pro oči. Jak by se chtělo říci, ideální základ pro HD domácí kino… V rámci konstrukce skříně však není skoro co vytýkat, jelikož dílenské zpracování je naprosto perfektní. O tom ale až později při detailním popisu sestavy.

Nyní už ale nabízím pohled na registrační fotografie, které nám paní Věra zaslala v rámci přihlášení do soutěže. Co říkáte? Vypadá to na „devítistovku“?

Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Nenápadně vypadající desktop IBM - kdo by uvnitř tipoval 900MHz mrocesor?

Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Útroby skříně jsou velice dobře vyřešeny, o tom ale později.

Pimp my Computer 10 - The pinguins family 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

A takto je celá sestava umístěna - odstrašující je především je CRT monitor.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama