pocet-vyrobenych-vozu-tesla-roste-pomaleji
Novinka Počet vyrobených vozů Tesla roste pomaleji

Počet vyrobených vozů Tesla roste pomaleji

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 7. 2016 19:00 6

Americký výrobce Tesla Motors pravděpodobně nesplní svůj letošní cíl dodávek, protože za druhé čtvrtletí dodal zákazníkům pouze 14 370 vozů místo plánovaných 17 000. Podle agentury AP se firma potýká s výrobními problémy.

Reklama

Tesla si pro letošní rok stanovila za cíl dodat zákazníkům až 90 tisíc vozů. V prvním pololetí však vyrobila a prodala pouze 29 190 vozů. Ve druhé polovině roku počítá s dodáním zhruba 50 tisíc vozů. Je však otázka, zda se jí tento plán podaří splnit.

Generální ředitel společnosti Elon Musk před nedávnem uvedl, že v roce 2018 by měla produkce dosáhnout půl milionu vozů a v roce 2020 by se měla přiblížit jednomu milionu. Schopnost podniku uskutečnit rychlý přechod k většímu objemu výroby však mnozí analytici zpochybňují.

Tesla nyní vyrábí dva modely s elektrickým pohonem. Konkrétně jde o Model S a a Model X. Koncem března firma představila novinku Model 3 a jen za prvních 24 hodin získala předobjednávky na 180 000 kusů (každá objednávka je vázána kaucí jednoho tisíce dolarů). Model 3 by měl jít do výroby koncem roku 2017. Základní cena automobilu je 35 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 830 tisíc korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama