Pokec o železe #006 - Nové procesory Ryzen 7000 a geniální obrázková Midjourney AI
i Zdroj: Depositphotos
Článek Pokec o železe #006 - Nové procesory Ryzen 7000 a geniální obrázková Midjourney AI

Pokec o železe #006 - Nové procesory Ryzen 7000 a geniální obrázková Midjourney AI

Václav Vlček

Václav Vlček

6. 9. 2022 14:00 10

Prázdniny jsou za námi a čeká nás neskutečná hardwarová jízda na podzim. Nové procesory Intel i AMD, nové GeForce i Radeony. A do toho AI, co kreslí skvělé obrázky na požádání.

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

Léto pomalu končí, prázdniny utekly jako voda a blíží se nám podzim. A ten bude doslova nabitý novinkami,  nepamatuju že by se někdy vlastně sešlo tolik zásadních novinek najednou v krátké době za sebou. Začne to novou generací procesorů AMD Ryzen 7000, hned po nich přijde 13. generace Intelu se stylovým označením Raptor Lake. Potom nová generace GeForce 4000 a nakonec i nové Radeony. Do konce roku je vážně na co se těšit!

Podcast už tradičně najedete nejenom u nás na webu, ale i na oblíbených službách Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts. Pokud byste nás rádi viděli i na dalších službách, neváhejte to napsat do komentářů. Zařídíme. A nezapomeňte si náš podcast plný mouder přidat mezi oblíbené, aby vám neutekly nové díly.

A kdo bude tlachat o počítačích, hardware, technologiích, životě, vesmíru a vůbec?

Vašek Vlček - dlouholetý šéfredaktor PCTuning, muž co chtěl zůstat na pozadí. A nevyšlo to.

Zdeněk Obermaier - náš expert přes procesory, grafické karty a vlastně jakékoliv výkonné železo. Čím větší hi-end, tím líp!

Michal Rybka - jeho pravidelné úvahy si můžete přečíst každý pátek a pokud chcete víc, najdete ho v Levelu.

Karel Matějka - herní grafik, co maluje vším od tužky, štětce po myš a teď už komanduje i AI produkující obrázky.

A o čem si budeme povídat? V první části podcastu probereme se Zdeňkem co nového přinesou hlavně AMD Ryzen 7000 procesory, protože o nich díky oficiálnímu oznámení už víme hodně. A vypadá to na parádní upgrade, co tady už dlouho nebyl. Nový platforma, podstatně výkonnější procesor, jestli někdy upgradovat tak určitě nebylo moc lepších příležitostí. Pokecáme i o konkurenčím Raptor Lake, ale tam nás uvedení teprve čeká a tak všechno jsou zatím tak trochu drby. 

No a po hardwarových novinkách se vrhneme na velký hit konce prázdnin, AI co dokáže generovat obrázky podle textového zadání. A dělá je fakt parádně. Ostatně Midjourney si můžete vyzkoušet sami a zadarmo, jen se nesmíte bát rozhraní vytvořeného v prostředí Discordu. Ale když pochopíte jak na to, strávíte hodiny a hodiny vymýšlení popisu obrázku tak, aby vypadal co nejlépe. A je to překvapivě docela věda. Tak hodně štěstí při malování!

Pokec o železe #006 - chystané procesory Intel a AMD, grafiky GeForce a Radeon. Grafika od AI

Pokec o železe #006 - chystané procesory Intel a AMD, grafiky GeForce a Radeon. Grafika od AI

Prázdniny jsou za námi a čeká nás neskutečná hardwarová jízda na podzim. Nové procesory Intel i AMD, nové GeForce i Radeony. A do toho AI, co kreslí skvělé obrázky.

6. 9. 2022
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama