powercolor-uvedl-pasivne-chlazeny-radeon-r9-270
Novinka PowerColor uvedl pasivně chlazený Radeon R9 270

PowerColor uvedl pasivně chlazený Radeon R9 270

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 2. 2014 06:00 2

Karta celkem normálních rozměrů a chlazená pasivně. Žádné obří monstrum, ale výkonu má dost. PowerColor ji uvedl zcela v tajnosti.

Reklama

Společnost PowerColor potichu uvedla na trhu novou grafickou kartu, která se může chlubit svou absolutní tichostí. Radeon R9 270 SCS3 je totiž chlazen pasivně, žádný mrňavý ventilátor zde nehledejte. Nový model od PowerColor vychází ze staršího jádra Pitcairn a tak se není čemu divit, že byl uveden bez nějakého humbuku.

Ale to jistě každý, kdo četl naši recenzi, sám ví. Jádro má aktivních všech 1280 výpočetních jednotek, které mají frekvenci 920 MHz, 80 texturovacích a 32 rastrovacích jednotek.

PowerColor uvedl pasivně chlazený Radeon R9 270
i Zdroj: PCTuning.cz

Kartu ještě dotváří 2 GB videopaměti GDDR5 s 256bitovou sběrnicí a efektivní frekvencí 5,6 GHz. Jak jsem již uvedl, karta je chlazena jen pasivním hliníkovým blokem, do kterého odvádí teplo od jádra šest heat-pipes. Tato karta je krásná ukázka toho, jak jde vývoj dál. Zcela tichá karta s vysokými frekvencemi, na které si zahrajete nejnovější hry. Na zadním panelu se nachází DVI, HDMI a DisplayPort.

Pokud byste o PowerColor R9 270 SCS3 měli zájem, v zahraničí už ji můžete sehnat za cenu 180 Euro (6 000 Kč).

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama